Είναι αυτή η χαμένη Ατλαντίδα; – Ανακαλύφθηκε επιβλητικό υποθαλάσσιο κάστρο (εικόνες)

Καρπούς απέδωσαν οι έρευνες δέκα ετών τούρκων επιστημόνων και αρχαιολόγων, μετά τη σπουδαία ανακάλυψη που έκαναν στον βυθό της λίμνης Βαν στην Τουρκία, η οποία «φούντωσε» ξανά τα σενάρια για τη χαμένη Ατλαντίδα.

Αναλυτικότερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε βάθος 451 μέτρων ένα κάστρο, το οποίο χρονολογείται κοντά στο 1.000 π.Χ, δηλαδή στην εποχή του Σιδήρου.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, το κάστρο έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση, μοιάζει σχεδόν ανέγγιχτο από τον χρόνο και το περιβάλλον της λίμνης, ενώ τα τείχη

του υψώνονται σε ύψος τριών και τεσσάρων μέτρων.

Πιστεύεται ότι το κάστρο κατασκευάστηκε την Εποχή του Σιδήρου, απομεινάρι του πολιτισμού των Ουράρτου, γνωστού και ως Βασιλείου του Βαν, το οποίο κυριάρχησε στην περιοχή από τον 9ο έως τον 6ο αιώνα π.Χ.

Η συγκλονιστική αυτή ανακάλυψη έγινε από το Πανεπιστήμιο Van Yüzüncü Yıl και μία ομάδα δυτών. Ο Ταχσίν Κεϊλάν, επικεφαλής της ομάδας των δυτών που είχαν αναλάβει το πρότζεκτ, αναζητούσε το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο.

«Υπήρχε μία φήμη ότι πιθανόν να βρισκόταν κάτι κάτω από το νερό, όμως οι περισσότεροι αρχαιολόγοι και οι υπεύθυνοι μουσείων μας έλεγαν ότι δεν θα βρούμε κάτι», ανέφερε ο Κεϊλάν στην Daily Sabah.

Keywords
Τυχαία Θέματα