Γιούνκερ: Οι Βρετανοί πρέπει να πληρώσουν αυτά που χρωστούν

Η Βρετανία πρέπει να δεσμευθεί να πληρώσει αυτά που χρωστάει στην ΕΕ πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική σχέση που θα έχει μετά το Brexit, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε ομιλία του σε φοιτητές στο Λουξεμβούργο ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι «οι Βρετανοί ανακαλύπτουν, όπως και εμείς, κάθε μέρα νέα προβλήματα.

Αυτός είναι ο λόγος που η διαδικασία είναι μεγαλύτερης διάρκειας απ’ ότι αρχικά είχε θεωρηθεί».

«Δεν μπορούμε επί του παρόντος να βρούμε ένα πραγματικό συμβιβασμό σε ότι αφορά τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις του ΗΒ, οι οποίες εκκρεμούν», είπε. Πρόσθεσε ότι «αφού δεν μπορούμε να το πράξουμε αυτό, δεν θα είμαστε σε θέση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο να πούμε ότι μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων».

«Πρέπει να πληρώσουν», είπε. Πρέπει να πληρώσουν, σημείωσε, «όχι κατά τρόπο αδύνατο. Δεν έχω εκδικητική διάθεση. Δεν μισώ τους Βρετανούς».

Η ΕΕ έχει διαμηνύσει στη Βρετανία ότι η Σύνοδος Κορυφής της επόμενης εβδομάδας θα φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες έτσι ώστε οι Βρυξέλλες να προχωρήσουν στην έναρξη διαπραγματεύσεων για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία. Το Λονδίνο είχε εκφράσει την ελπίδα και πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα