Γιούνκερ - Γκουτέρες θα συζητήσουν το Κυπριακό

O Πρόεδρος Juncker θα συζητήσει και για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων θεμάτων, με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τον Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου , από αύριο o J.C.Juncker και πολλά μέλη της Κομισιόν θα μεταβούν στην Ουάσιγκτον για τις συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας (20-22 Απρίλη).

Ο Πρόεδρος Juncker, Αντιπρόεδρος Dombrovskis,

ο Επίτροπος Hahn, και ο Επίτροπος Moscovici θα εκπροσωπήσουν την Κομισιόν σε διάφορες εκδηλώσεις που φιλοξενούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών θα μετάσχουν στις συνόδους της G20 θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο.

Ο Πρόεδρος Juncker θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας Jim Yong Kim, τη Γενική Διευθυντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και το Γενικό Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Σχοινάς δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το κυπριακό ζήτημα θα "φυσικά είναι μέρος των συνομιλιών του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα".

Ο Πρόεδρος θα έχει, επίσης, ένα δείπνο εργασίας με τον Sir Suma Chakrabarti, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, τον κ Werner Hoyer, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τον κ Rolf Wenzel, CEO της Ευρώπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας ,τον κ Jin Liqun, Πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, τον κ Takehiko Nakao, Πρόεδρο της Ασιατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τον κ Akinwumi Adesina, Πρόεδρο της Αφρικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και τον κ Luis Alberto Moreno, Πρόεδρος της Διαμερικανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα