Γιορτάζουν αύριο οι Χειμερινοί Κολυμβητές Λεμεσού

Το μήνυμα ότι το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θεραπευτικές ασκήσεις, με σκοπό την αποκατάσταση ατόμων με μυοσκελετικές παθήσεις, στέλνει ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών και Φίλων Λεμεσού "Ακτή Ολυμπίων", που αύριο συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Άσκησης στο Νερό (Worldwide Aquathon Day 2016), ταυτόχρονα με άλλες 76 χώρες.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις τις 8:30 και θα ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι, στην Ακτή Ολυμπίων (έναντι Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου ΓΣΟ), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Κύπρος είναι ίσως η μοναδική

χώρα στον κόσμο που οι ασκήσεις γίνονται μέσα στη θάλασσα, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες που οι ασκήσεις γίνονται σε πισίνες.

Σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν γίνονται παράλληλα έρανοι για τη συγκέντρωση χρημάτων, που στην περίπτωση της Κύπρου θα δοθούν στο Σύνδεσμο για άτομα με Αυτισμό Κύπρου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίδειξη διάσωσης στη θάλασσα από τη Λιμενική Αστυνομία Κύπρου σε συνεργασία με τη Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, τις Μαζορέτες Λεμεσού με χορογραφία ασκήσεις/χορού στο νερό και παρουσίαση από το τμήμα Ρομποτικής και αυτομάτων συστημάτων του Πανεπιστημίου Frederic του αυτόνομου θαλάσσιου σκάφους διάσωσης ανθρώπου στη θάλασσα.

Επίσης συμμετέχουν με Aquatic fitness η ομάδα της ΄Ελενας Βανέλη, ενώ θα γίνουν επιδείξεις από την ομάδα Cyprus International kite school , την ομάδα Windserfers on Tour, την ομάδα ενηλίκων του ΑΓΟ και θα διεξαχθεί κυνήγι θησαυρού στο βυθό από την ομάδα καταδύσεων Blue Thunder.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ομάδα παιδιών με αυτισμό θα φτιάχνουν κάστρα στην άμμο με συνοδούς, ενώ για την αυριανή μέρα έχει προκηρυχθεί Φωτογραφικός Διαγωνισμός, με χρηματικό βραβείο στις τρεις πρώτες φωτογραφίες που θα διακριθούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα