Γιατροί Χωρίς Σύνορα - Δεκτή η συγγνώμη, ζητούν όμως έρευνα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για το θάνατο εθελοντών και στελέχων της οργανισμού μετά από βομβαρδισμό νοσοκομείου του οργανισμού στην Κουντούζ του Αφγανιστάν, μετά και την επίσημη απολογία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε πως δέχτηκε τη συγγνώμη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για το βομβαρδισμό από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις του νοσοκομείου του οργανισμού στην Κουντούζ στο Αφγανιστάν, αλλά εξακολουθεί να ζητεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό.

"Επαναλάβαμε το αίτημα μας η αμερικανική

κυβέρνηση να συμφωνήσει σε μια ανεξάρτητη έρευνα που θα διεξάγει η Διεθνής Ανθρωπιστική Επιτροπή Ερευνας που θα διαλευκάνει τι συνέβη στην Κουντούζ, πώς ακριβώς και γιατί συνέβη", τόνισε η πρόεδρος της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Δρ. Τζοάν Λιού.

Νωρίτερα χθες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ομπάμα ζήτησε συγγνώμη σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για το βομβαρδισμό του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας το ένα τραγικό λάθος.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα