Γιαγιά αβοήθητη σε οίκο ευγηρίας στο έλεος γραφειοκρατίας

Στο έλεος της γραφειοκρατικής μηχανής φαίνεται πως βρίσκεται ηλικιωμένη γυναίκα η οποία διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην Επαρχία Λευκωσίας και πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Καταγγελία που έφθασε στο SigmaLive ξεδιπλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ το γαϊτανάκι της ολιγωρίας που επικρατεί.

Η αφετηρία ενός Γολγοθά

Όλα ξεκίνησαν όταν η ηλικιωμένη με βεβαρημένο ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, υποτροπίασε, γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντες

του οίκου ευγηρίας όπου φιλοξενείται, να λάβουν δραστικά μέτρα. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν και η έκδοση διατάγματος για υποχρεωτική νοσηλεία της ηλικιωμένης στην Ψυχιατρική Πτέρυγα.

Για την έκδοση του διατάγματος στο Επαρχιακό Δικαστήριο, είναι απαραίτητη η συγκατάθεση συγγενούς πρώτου βαθμού, που δεν έχει η ηλικιωμένη. Οι ιθύνοντες του οίκου, αναγκάστηκαν να αποταθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό διάταγμα.

Το χρονικό της έκδοσης του υποχρεωτικού διατάγματος νοσηλείας

Όπως αναφέρει η καταγγελία που έφθασε στο SigmaLIve, από το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 11.30 ώρα κατά την οποία ενημερώθηκε Κοινωνική Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, δεν έγινε κατορθωτή η έκδοση του σχετικού διατάγματος.

«Τέλειωσε η μέρα μου εμένα.. Έχω και πονοκέφαλο..» ανέφερε Κοινωνική Λειτουργός κληθείς να απαντήσει κατά πόσο έγινε κατορθωτή η έκδοση του διατάγματος, σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία.

Στις 13.50 συγκεκριμένα, η εν λόγω λειτουργός ανέφερε αυτολεξεί, να «βάλουν μια ένεση στην γιαγιά» μέχρι αύριο που «θα πάει Δικαστήριο να εκδώσει το διάταγμα..».

Η καταγγελία αναφέρει ότι η ηλικιωμένη λόγω της κατάστασής της, θέτει σε κίνδυνο πρώτα την δική της ζωή και μετά των υπολοίπων στον οίκο, λόγω του ότι πετάει αντικείμενα.

Αργά το μεσημέρι, το γαϊτανάκι συνεχίστηκε μέχρι το Υπουργείο Εργασίας, όπου Λειτουργός ανέφερε ότι θα επιλαμβανόταν του θέματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ κατορθωτό, για να οδηγηθεί η έκκληση για βοήθεια στην Αστυνομία.

Ούτε κι εκεί κατέστη δυνατό να βρεθεί μια λύση, μιας και σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, η Αστυνομία έστειλε μεν Κοινωνικό Λειτουργό προκειμένου να εποπτεύσει την κατάσταση της γυναίκας, λόγω έλλειψης προσωπικού όμως την εν λόγω ώρα, δεν μπορούσε να γίνει οτιδήποτε περαιτέρω.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας δεν έγινε δυνατή η έκδοση του διατάγματος, απόρροια όπως αναφέρεται, της γραφειοκρατίας που επικρατεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα