Χάρτη συνομιλιών έδωσαν οι Τ/κ στον ΟΗΕ

Οδικό χάρτη για τις συνομιλίες έδωσαν οι Τουρκοκύπριοι στον ΟΗΕ, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκιούν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος ο κ. Ολγκιούν ανέφερε ότι με την έγκριση του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου έχει δοθεί στον ΟΗΕ οδικός χάρτης, ο οποίος προβλέπει ότι η συζήτηση για όλα τα ζητήματα θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουλίου, ότι θα πραγματοποιηθεί

πολυμερής διάσκεψη αρχές Σεπτεμβρίου και δημοψήφισμα ως το τέλος του χρόνου.

Ανέφερε ότι συζήτησε χθες με τον Ειδικό Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε πότε μπορούν να αρχίσουν οι συνομιλίες και πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτοντας ότι ο κ. Έιντε προσπαθούσε να βρει μια ισορροπία για εφαρμογή της απόφασης για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό, κατά τον ίδιο.

Ο κ. Ολγκιούν είπε ότι ο κ. Έιντε του διαμήνυσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να στηριχθεί στη θέση μόνο της μίας πλευράς αλλά ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό μέλλον με σεβασμό στα δικαιώματα και των δύο πλευρών, με πολιτική ισότητα.

Ανέφερε ακόμη ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων θα αποφασιστεί μετά τις παράνομες εκλογές από τον ηγέτη της τ/κ πλευράς. «Νομίζουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα