Γ.Γ ΑΚΕΛ: Βέτο σε ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Ο Συνεργατισμός είναι κατάκτηση ολόκληρου του κυπριακού λαού και ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που έχουμε ως χώρα και ως τέτοιος πρέπει να διατηρήσει το κοινωνικό του πρόσωπο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα του θα αντισταθεί στις όποιες προσπάθειες ξεπουλήματος του εμπορικού τομέα του Συνεργατισμού στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κυπριανού με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με

τον ΓΔ της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως το κόμμα του υπήρξε υπέρμαχος διαχρονικά της συνεργατικής ιδέας, των συνεργατικών αξιών και του ίδιου του Συνεργατισμού, διαβεβαιώνοντας πως αυτή τη θέση θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με την ίδια θέρμη και στο μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημερώθηκε για το πώς θα λειτουργήσει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα μέσα στα νέα δεδομένα, καθώς και για τα καλά αποτελέσματα που επιτυγχάνει το τελευταίο διάστημα.

“Η θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι ο συνεργατικός εμπορικός τομέας θα πρέπει να παραμείνει σε συνεργατικά χέρια, γι' αυτό και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις προς τη Διεύθυνση της ΣΚΤ”, τόνισε ο ΓΓ ΑΚΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε πως ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για την πολύ θετική πορεία του Συνεργατισμού τους τελευταίους μήνες, αλλά κυρίως για τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που ο Συνεργατισμός αναλαμβάνει αναφορικά με τον ιδιαίτερο ρόλο που χρειάζεται να έχει στο κυπριακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, στην κυπριακή οικονομία καθώς και στην κυπριακή κοινωνία.

“Συνεχίζουμε αυτή την πορεία του Συνεργατισμού, μια ηγετική παρουσία στα χρηματοπιστωτικά δρώμενα της Κύπρου και μια πορεία κοντά στον Κύπριο πολίτη και κοντά στον τόπο”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα