Γ.Γ ΑΚΕΛ: Δεν αποκλείονται μη δεσμευτικές εισηγήσεις Έιντε

Δεν είναι αρνητικό το να γίνουν εισηγήσεις ή προτάσεις σε ανεπίσημο ή σε προφορικό επίπεδο από πλευράς Έιντε, φτάνει να μην έχουν οποιαδήποτε δεσμευτική χροιά, επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Τις θέσεις και απόψεις του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τη συνέχεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο Κυπριακό, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει ο Γ.Γ. ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού,

στον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Με δηλώσεις του στο Sigmalive, ο κ.Κυπριανού επεσήμανε ότι κύριος στόχος του κ. Έιντε, ήταν να διεξαχθεί ένας ειλικρινής διάλογος, σε σχέση με το πως θα μπορούσε να προχωρήσει με επιτυχία η διαπραγματευτική διαδικασία που επαναρχίζει την Τρίτη 11 Απριλίου, μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ΟΗΕ ξεκαθάρισε πως δεν εξαρτάται από τον ίδιο το επίπεδο συμβολής του στη διαδικασία, αλλά από τους Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Το ΑΚΕΛ, επεσήμανε ο Γενικός του Γραμματέας, μετέφερε τις δικές του θέσεις για το πως πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καλύτερο σε αυτό το στάδιο, θα ήταν να γίνει ένα πακέτο σημαντικών ζητημάτων, τα οποία να συζητηθούν μαζί, σε μια μη δεσμευτική και ελεύθερη συζήτηση, μεταξύ των δυο πλευρών.

Σε ερώτηση κατά πόσο το ΑΚΕΛ είναι εναντίον στο να εκφράσει εισηγήσεις, σε μη δεσμευτικό επίπεδο ή σε προφορικό επίπεδο, ο κ. Είντε, ο κ. Κυπριανού, υπενθύμισε ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει και στο παρελθόν, είναι μέσα στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών και από τη στιγμή που πρόκειται για ιδέες και εισηγήσεις οι οποίες δεν θα έχουν καμιά δεσμευτική χροιά, τότε δεν πρόκειται για κάτι αρνητικό.

Ο κ. Κυπριανού, τόνισε ότι η αυριανή συνάντηση μεταξύ Αναστασιάδη και Ακιντζί έχει μεγάλη σημασία και προέβη στην εκτίμηση ότι από τα αποτελέσματα της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η συνέχεια της διαδικασίας και κατά πόσο αυτή θα είναι επιτυχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα