ΓεΣΥ: Ανησυχίες ΣΕΚ για καταγγελίες Παμπορίδη

Τις ανησυχίες τις εκφράζει η ΣΕΚ για τις πρόσφατες καταγγελίες του υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, οι οποίες έγιναν σε διαδοχικές παρεμβάσεις του στη ΣΕΚ, στη Βουλή και στο ΡΙΚ, ότι κύκλοι που λυμαίνονται τον τομέα της υγείας εξακολουθούν να ναρκοθετούν την προσπάθεια για προώθηση και εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

«Η ΣΕΚ,

αγωνιώντας για τη διαπιστούμενη υποθήκευση του νευραλγικού τομέα της Υγείας στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, διατρανώνει την αποφασιστικότητα της, να στηρίξει έμπρακτα και με όλες τις δυνάμεις την προσπάθεια του υπουργού Υγείας για υλοποίηση του μονοασφαλιστικού ΓεΣΥ σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς συμμάχους οι οποίοι συμφωνούν μαζί μας και θέτουν την υγεία του κοινωνικού συνόλου πάνω από ιδιοτελή και οικονομικά συμφέροντα», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.

Αυτή την ώρα, προστίθεται, «που το υφιστάμενο σύστημα υγείας της χώρας μας βρίσκεται υπό κατάρρευση και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας υποφέρει, θέλουμε να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα σε όσους υπονομεύουν την προσπάθεια για εφαρμογή του ΓεΣΥ ότι η ΣΕΚ θα προβάλει σθεναρή αντίσταση και δεν θα διστάσει να πρωτοστατήσει εάν χρειαστεί σε μια μεγάλη κοινωνική αντίδραση για αποτροπή των σχεδίων τορπιλισμού της τιτάνιας προσπάθειας του υπουργού Υγείας για υλοποίηση του δρομολογημένου ΓεΣΥ».

Επίσης, η ΣΕΚ καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει τις ρητές δεσμεύσεις του για το ΓεΣΥ στη βάση της ομόφωνης απόφασης Κυβέρνησης – Κομμάτων στο προεδρικό για τάχιστη αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και σταδιακή εφαρμογή του μονοασφαλιστικού Σχεδίου υπό την εποπτεία του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας μέχρι το 2020. Παράλληλα, καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ψηφίσουν τα σχετικά νομοσχέδια, ώστε το όραμα του ΓεΣΥ να πάρει σάρκα και οστά.

Στο θέμα του ΓεΣΥ, αναφέρεται, δοκιμάζεται σήμερα η κοινωνική αξιοπιστία της πολιτείας στο σύνολο της, Κυβέρνησης και Κομμάτων. Η ΣΕΚ προειδοποιεί πως είναι έτοιμη για δυναμική παρέμβαση, με σκοπό να ματαιωθούν τα σχέδια εκείνων που θέτουν τα συμφέροντα τους υπεράνω της υγείας της κοινωνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα