Διαμαρτυρία εκτάκτων στο Υπ. Οικονομικών την Πέμπτη

Με στόχο την ικανοποίηση βασικών εργατικών δικαιωμάτων, η ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ διοργανώνει την Πέμπτη η ώρα 10:30 το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωση της ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επέκταση του χρόνου απασχόλησης τους πέρα των οκτώ μηνών που ισχύει σήμερα, "εφόσον οι εξοικονομήσεις που προκύπτουν από την αποκοπή του 0,8% - 2% από όλους του εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου

τομέα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό το κόστος εργοδότησής τους".

Οι εργαζόμενοι θα απευθύνουν έκκληση στην Κυβέρνηση "να τερματίσει τις απαράδεκτες αποκοπές οι οποίες επιβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και έχουν πλήξει κατά κύριο λόγο το έκτακτο χαμηλόμισθο εργατικό δυναμικό".

Θα απαιτήσουν επίσης από τον Υπουργό Οικονομικών τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για σταδιακή απορρόφηση σε μόνιμες θέσεις όλων των έκτακτων κυβερνητικών εποχιακών ωρομίσθιων που έχουν συμπληρώσει εργασία 30 μηνών.

"Σε κάθε περίπτωση η ΔΕΕΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα αποκατάστασης των δικαιωμάτων και διασφάλισης της εργοδότησης του εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού, το οποίο αποτελεί το πιο ευάλωτο και αδικημένο τμήμα εργαζομένων στον δημόσιο τομέα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα