Γερμανός ΥΠΕΞ: Η επανένωση είναι πρωτίστως θέμα των Κυπρίων

Εποικοδομητική στάση αναμένει να τηρήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, έτσι ώστε οι Κύπριοι να ζήσουν την επανένωση της χώρας τους, «όπως οι Γερμανοί στο παρελθόν».

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Ελλάδας, τόνισε ότι οι Γερμανοί δραστηριοποιούνται ιδιαιτέρως στο ζήτημα της

επίτευξης μιας συμφωνίας στην περίπτωση της Κύπρου, ειδικά εφόσον ζήσαμε εμείς οι ίδιοι την ευτυχία της επανένωσης της Γερμανίας.

«Εύχομαι και ο κόσμος στην Κύπρο να έχει την ευκαιρία να ζήσει την επανένωση της χώρας του. Για τον λόγο αυτό υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε, στις προσπάθειές του για επίτευξη μιας συμφωνίας».

Όπως επισημαίνει, το ζήτημα της επανένωσης είναι πρωτίστως θέμα των ίδιων των Κυπρίων, ενώ για τις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία, και Μεγάλη Βρετανία, εκφράζει την άποψη ότι έχουν τηρήσει μέχρι στιγμής εποικοδομητική στάση, στηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις για την επανένωση.

«Ελπίζω και αναμένω όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν ανάλογη στάση και στο μέλλον», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα