Γενεύη:Σε ανώτατο επίπεδο η ΕΕ-Σε χαμηλότερο τα μέλη Σ.Α ΟΗΕ

Επιστολή σε Γιούνκερ και Τουσκ απέστειλε σήμερα το Προεδρικό σε ότι αφορά στο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν, στη βάση του ότι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, θα πρέπει να διασφαλίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών της.

Τουσκ και Γιούνκερ ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα και ενημέρωσαν ότι θα εκπροσωπήσουν σε ανώτατο επίπεδο την ΕΕ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εκπροσώπηση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν θα είναι σε ανώτατο επίπεδο, αλλά θα περιοριστεί σε επίπεδο υφυπουργών εξωτερικών ή ακόμα και μονίμων αντιπροσώπων στη Γενεύη, ανάλογα με

το ποιοι τελικά θα αποφασίσουν να παραστούν στη Διάσκεψη.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο 24ωρο για το ρόλο του Σ.Α ΟΗΕ, με την Κυπριακή Δημοκρατία να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με το κεφάλαιο της εφαρμογής της λύσης, ενώ η Τουρκία επιμένει ότι δεν έχει κανένα λόγο το Σ.Α στην εφαρμογή της λύσης, καθώς το ζήτημα αυτό εμπίπτει στο θέμα των εγγυήσεων. Για το συγκεκριμένο ζήτημα των εγγυήσεων, δίνεται μάχη να έχει ρόλο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αύριο στις 10.00 το πρωί θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τη διαπραγματευτική ομάδα για να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα