Φύλλο και φτερό στους φακέλους του σκανδάλου ΤΕΠΑΚ

Με μεγάλη προσοχή οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού οι οποιοι ασχολούνται με τη διερευνηση της πολύκροτης υπόθεσης του σκανδάλου του ΤΕΠΑΚ, εξετάζουν τα νέα στοιχεία που έχουν ενωπιον τους ξεσκονίζοντας εκ νέου τους φακέλους, μελετωντας και την πιο μικρή λεπτομέρεια...

Οι εξεταστές, μπαίνουν εκ νέου στα βαθια, μετα τη θεληματική κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου στην οποία, ομολόγησε όσα

διαδραματίστηκαν με τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού Κέντρου.

Δεν αποκλείουν μάλιστα, το ενδεχόμενο νέας ποινικής έρευνας και για άλλα τρία τουλάχιστον πρόσωπα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σίγμα αποκάλυψε ψες τις καθοριστικές συνομιλίες της Παυλίδου με συνεργάτη της σε ένα εκ των 23 ερευνητικών προγραμμάτων.

Οι συνομιλίες ήταν από ηλεκτρονικά μηνύματα και αφορούσαν διακινήσεις στο εξωτερικό με συνεργάτες της και διαμονές σε ξενοδοχεία.

Επισημαίνεται ότι η διασπάθιση των 23 συνολικά ερευνητικών προγραμμάτων αφορούσε την περίοδο 2008 – 2015. Στην 55σελιδη συνολικά κατάθεσή της, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για ύπαρξη τρομοκρατών εντός του ΤΕΠΑΚ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ/ Mail Ροζίτας: Εύχομαι να γίνουμε πιο πλούσιοι

Τα εν λόγω άτομα αφορούν συνεργάτες του καθηγητή Αντώνη Θεοχάρους.

Οι Ελλαδίτες συνεργάτες του Θεοχάρους φέρονται πως είναι οι τρομοκράτες, για τους οποίους καταλογίζει συνεργασία στον Θεοχάρους, με σκοτεινά συμφέροντα και αυτό, λόγω του ότι η εμφάνισή τους παραπέμπει σε τρομοκρατική ομάδα. Οι ανακριτές της υπόθεσης όπως όλα δείχνουν αναμένεται να προχωρήσουν αρχικά στην υπόθεση που είναι καταχωρημένη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού και αργότερα αναμένεται νέος κύκλος ανακρίσεων με βάση την κατάθεση της Ροζίτας Παυλίδου.

Οσον αφορά τα νέα πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα όπως όλα δείχουν θα σχηματιστεί νέα υπόθεση και η Ροζίτα Παυλίδυ μετά την πιθανή καταδίκη της στην πρώτη, θα κληθεί να καταθέσει στη δεύτερη ως μάρτυρας κατηγορίας. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου και μέχρι τοτε αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιοι από τους εφτά κατηγορούμενους θα δηλώσουν παραδοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα