Παμπορίδης:Με το ΓεΣΥ θα δώσουμε στον τόμοας αυτό που αξίζει

Ευθύνες στην πολιτεία επέρριψε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης για την κατάσταση στην δημόσια υγεία.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου "The Future of Healthcare in Cyprus", που διοργανώνεται από το Health Daily και τη Boussias Communications, ανέφερε ότι "ως πολιτεία αφήσαμε το σύστημα υγείας της πατρίδας μας, με τις ελλείψεις που είχε εξ' υπαρχής, να παραπέει χωρίς να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα στις απαιτήσεις της κοινωνίας".

"Ήρθε η ώρα να αποδόσουμε στον

κόσμο αυτό που όλοι η υπόλοιπη Ευρώπη απολαμβάνει, ένα καθολικό σύστημα υγείας" ανέφερε ο Γιώργος Παμπορίδης.

Απήυθηνε μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα σε διαφόρους λειτουργούς υπουργείων.

"Σε ένα εύρυθμο σύστημα ο αυτόνομος οργανισμός θα παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης στα του οίκου, ενός εκάστου νοσοκομείου στις διευθυντικές ομάδες, χωρίς την εμπλοκή οποιονδήποτε μανδαρίνων ας μου επιτραπεί η έκφραση από οποιοδήποτε υπουργείο" επεσήμανε ο κ. Παμπορίδης.

Οι αποφάσεις είπε θα λαμβάνονται επι τόπου και με ταχύτητα προκειμένου τα νοσοκομεία μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις την σύγχρονης κοινωνίας.

Αναφερθηκε επίσης και στους χρόνιους ασθενείς.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παμπορίδης, "Ξοδεύουν όλη την περιουσία τους για θεραπείες, δεν θα υπάρξει ποτε πια ανάγκη να υποκύπτουν στις ανάγκες χρηματοδότησης του όλου συστήματος εξαιτίας των δικών μας ελλείψεων".

Σύμμαχος στις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου, το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας, ο υπουργός της οποίας εστείλε επίσης βιντεοσκοπημένο μήνυμα, λόγω κολύμματος να παρευρίσκεται στο νήσι.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι η λίστες αναμονής έχουν μειωθεί δραστικά μετά από σχετικές αποφάσεις.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε η φαρμακευτική εταιρεία "Medochemie", παρόντες ήταν επίσης ο Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας στην Ευρωπαική Επιτροπή Δημήτριος Φλωρίνης, ο Λίβιο Γκαρατίνη Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο Ινστιτούτο Μάριο Νέγκρι και η Επιστημονικός Συνεργάτης για την δημόσια υγεία και πρωταρχική φροντίδα Σάρα Μπουρκ, της Ιατρικής Σχολής "Trinity College Dublin".

Χορηγός επικοινωνιας της εκδήλωσης είναι το SigmaLive και το περιοδικό capital today.

Keywords
Τυχαία Θέματα