Φυλακιστήριο για χρέος 25 ευρώ στις Κεντρικές Φυλακές

Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται πιστά από τους πολίτες λέγει το σύνταγμα, ασχέτως αν τα κρούσματα που παρατηρήθηκαν τελευταία, προήλθαν από μέλη του κοινοβουλίου, τα οποία, επικαλούμενα τη βουλευτική τους ασυλία, ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου, με την πολιτεία να κλείνει τα μάτια.

Ο νόμος δηλαδή, δεν εφαρμόζεται για όλους αλλά και δεν κάνει χάρες τις γιορτινές μέρες.

Το Σίγμα αποκαλύπτει περίπτωση νεαρού, ο οποίος έφθασε προχθές από το εξωτερικό στην Κύπρο

και έκπληκτος αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο στις κοινωνικές ασφαλίσεις, ύψους 25 Ευρώ, για να μην κάνει πρωτοχρονιά στις κεντρικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, στις 10 Δεκεμβρίου, επέβαλλε το συγκεκριμένο πρόστιμο για ποινική υπόθεση σε σχέση με οφειλή στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο οφειλέτης έπρεπε να το πληρώσει εντός 20 ημερών, δηλαδή την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αλλιώς... της φυλακής τα σίδερα είναι για τους μικροοφειλέτες.

Ο συγκεκριμένος οφειλέτης αναγνωρίζει ότι πρέπει να πληρώσει ωστόσο θεωρεί ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν ειδικά στην εκτέλεση ενταλμάτων για μικροποσά.

ΔΗΛΩΣΗ

Το Σίγμα επικοινώνησε με το τμήμα κοινωνικών ασφαλίσεων το οποίο, όπως μας αναφέρθηκε, τηρεί πιστά τη νομοθεσία, προωθεί όλες τις ποινικές υποθέσεις στο δικαστήριο, είτε αφορούν 5 ευρώ είτε εκατομμύρια και εναπόκειται στο δικαστήριο ν' αποφασίσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ολοένα και περισσότεροι πολίτες

αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους και παρά το γεγονός ότι έχουν υποβληθεί και εγκριθεί από τη Νομική Υπηρεσία πολλές αιτήσεις οφειλετών, ώστε να αποτραπεί η φυλάκισή τους, το φαινόμενο ολοένα και μεγαλώνει.

Η αδυναμία, αλλά και το τραγικό της υπόθεσης φαίνονται και από τα ποσά που οι οφειλέτες καλούνται να καταβάλουν σε μηνιαίες δόσεις για να επιτευχθεί η αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, το μικρότερο ποσό που συμφωνήθηκε στις μηνιαίες δόσεις σε εντάλματα φυλάκισης είναι είκοσι ευρώ τον μήνα και το μεγαλύτερο 1.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα