Φουλ της άμυνας!

Η διακοπή του πρωταθλήματος αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γιάννη Αναστασίου, ώστε να δουλέψει στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ακριβά, πολύ ακριβά τις αμυντικές του αδυναμίες και αυτό το καλοκαίρι. Δέχθηκε αστεία-για το επίπεδο του- γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν αποτέλεσμα λανθασμένης ομαδικής συμπεριφοράς.

Αν οι «πράσινοι» ήταν αξιόπιστοι ανασταλτικά, δεν θα είχαν αποκλειστεί από την Καμπάλα μέσα στην Λεωφόρο ενώ απέναντι στην Μπριζ δεδομένα θα είχαν καλύτερη μοίρα από αυτό το 3-0 του Βελγίου που τους πέταξε εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος και με δεδομένες τις λίγες απουσίες για τα παιχνίδια των Εθνικών(Καρέλης, Πράνιτς, Μπεργκ), έδωσαν την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να δουλέψει εντατικά στο αμυντικό κομμάτι. Ο «Ολλανδός» σε αρκετές από τις προπονήσεις του τελευταίου δεκαημέρου έδωσε έμφαση στον τρόπο που θα πρέπει να αμύνεται ως ομάδα ο Παναθηναϊκός. Εξάλλου η ανασταλτική λειτουργία δεν είναι υπόθεση μόνο των αμυντικών αλλά ξεκινά από την επίθεση.

Στόχος του Έλληνα τεχνικού να παρουσιάσει έναν συμπαγή Παναθηναϊκό που θα έχει βρει το γιατρικό για την παιδική ασθένεια που τον ταλαιπωρεί στα μετόπισθεν και τον κάνει να δέχεται ανεπίτρεπτα γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα