Φορτωμένο το φθινοπωρινό Προεδρικό πρόγραμμα

Με σημαντικότερο σταθμό τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μπαίνει το Φθινόπωρο για τον Πρόεδρο Αναστασίαδη.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί για Αμερική στις 17 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε προεδρική ανακοίνωση, ο ΠτΔ, σε συνέχεια σύσκεψης με τους συνεργάτες του, το πρόγραμμα συναντήσεων του προ της αναχώρησής

του στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, και πέραν των συναντήσεων του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, διαμορφώθηκε, ανάμεσα σε άλλα, ως ακολούθως:

Στις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια, στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ξανά Υπουργικό Συμβούλιο για προγραμματισμό προτεραιοτήτων και υλοποίηση κυβερνητικού έργου.

Σημαντική συνάντηση επίσης, θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου όπου ο Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης για την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας με τη Βρετανία για τη ρύθμιση της ανάπτυξης των περιουσιών εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα θέματα Ακάμα και Τροόδους.

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο εξάλλου, πραγματοποιεί στις 8 Σεπτεμβρίου ο βασιλιάς της Ιορδανίας.

Ακολούθως, ο ΠτΔ θα συμμετάσχει στην Διάσκεψη Αρχηγών Κρατών Μεσογειακών χωρών της ΕΕ στην Αθήνα, και στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο όπου θα συμμετάσχει σε Δείπνο Εργασίας με άλλους ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ που διοργανώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας, με θέμα συζήτησης το Μέλλον της Ευρώπης.

Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει σύσκεψη για θέματα Διαφθοράς και ακολουθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη με τους Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για θέματα:

- ΓΕΣΥ
- Μεταρρύθμιση Δημόσιας Υπηρεσίας
- Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Υφυπουργεία
- Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο για Προϋπολογισμό του 2017.

Πριν από την αναχώρηση του Προέδρου για Μπρατισλάβα στις 15 Σεπτεμβρίου για το Άτυπο Ευρ. Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Εθνικό Συμβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα