Φέρες: 63.000 ευρώ πρόστιμο εφορίας στον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών

14:06 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επιστολή διαμαρτυρίας του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης, για τα πρόστιμα ύψους 63.000 ευρώ που επέβαλε η εφορία στον σύλλογο, κατέθεσαν στη Βουλή, ως Αναφορά, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από φορολογικό έλεγχο των βιβλίων του συλλόγου, για το διάστημα 2000-2009, κατά τον οποίο, όπως υποστηρίζει το διοικητικό συμβούλιο, αναγνωρίστηκαν μόνο τα έσοδα και

δεν έγινε δεκτό τίποτα από τα έξοδα, με την αιτιολογία της απουσίας τιμολογίων, τα οποία όμως ο σύλλογος δεν ήταν υποχρεωμένος να κατέχει, σύμφωνα με τη νομοθεσία. «Μας αντιμετώπισαν σαν μία εμπορική επιχείρηση», αναφέρουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι στα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, τα μέλη του έχουν προσφέρει περισσότερες από 25.000 μονάδες, αριθμός που τοποθετεί τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Φερών στην πρώτη θέση, μεταξύ των συλλόγων όλης της χώρας, αναλογικά με τον πληθυσμό του. «Βρισκόμαστε σε απόγνωση και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε το ποσό αυτό», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο σύλλογος και ζητά την πολιτική παρέμβαση των βουλευτών για να «αποφευχθεί η αδικία», όπως σημειώνει.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα