Τουρκία: Εν μέσω πυρών βρέθηκε ο ηγέτης αξ.αντιπολίτευσης

Εν μέσω πυρών βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η αυτοκινητοπομπή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Την είδηση μετέδωσε τόσο το CNN Turk όσο και η Hurriyet. Τα ίδια μέσα αναφέρουν ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι καλά στην υγεία του.

Να σημειωθεί εδώ ότι η πομπή κινείτο στην Επαρχία Άρτβιν, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ.

#BREAKING Sources:Attack

on #CHP convoy prevented as bodyguard notices a terrorist prepared to fire a rocket #Turkey pic.twitter.com/ndSMfgpGa2

CNN Türk ENG (@CNNTURK_ENG) August 25, 2016

Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τραυματίστηκαν άλλοι 3. Η επίθεση έγινε με όπλα και οι σωματοφύλακες του Κιλιτσντάρογλου ανταπέδωσαν. Η τουρκική κυβέρνηση την αποδίδει στο ΡΚΚ, ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές αν τα πυρά είχαν στόχο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή αν βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά.

Πρώτα έγινε εναντίον τριών στρατιωτικών οχημάτων που προπορεύονταν, ενώ σε απόσταση περίπου τριακοσίων μέτρων ακολουθούσε και το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου σε δηλώσεις του αμέσως μετά διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία του και ότι έχει μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
Αμέσως μετά το επεισόδιο, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπιναλί Γιλντιρίμ, τηλεφώνησαν στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για περαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα