Φωκαΐδης: Πλήρης διαφάνεια στις διαδικασίες για οπλίτες

Η διαδικασία πρόσληψης των 3.000 συμβασιούχων οπλιτών ολοκληρώθηκε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων και με πλήρη διαφάνεια, τόνισε κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης.

"Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε από την αρχή καθορίσει, την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των 5.005 αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για πρόσληψη για τις 3.000 θέσεις συμβασιούχων

οπλιτών (ΣΥΟΠ) στην Εθνική Φρουρά.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού εξέτασε όλες τις αιτήσεις, προχώρησε στον καταρτισμό του καταλόγου επιτυχόντων, όσων δηλαδή πληρούσαν όλα τα απαιτούμενα προσόντα", ανέφερε ο ΥΠΑΜ.

"Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Αξιολόγησης είχε ενώπιον της τα αποτελέσματα της υγειονομικής εξέτασης καθώς επίσης όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούσαν τα κριτήρια πρόσληψης.

Επιτυχόντες υποψήφιοι είναι όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας κάτω των 32 ετών οι οποίοι, μετά την εξέταση της η Επιτροπή Αξιολόγησης έχει διαπιστώσει ότι, υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία με κατηγορία σωματικής ικανότητας Ι1 ή Ι2, την οποία διατηρούν και σήμερα, έχουν κατάλληλο δείκτη μάζας σώματος, όπως προέκυψε μετά τη σωματομετρική εξέταση, έχουν λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχουν καταδικαστεί από στρατιωτικό δικαστήριο και έχουν πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας ως απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο", σημείωσε.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι το σύνολο των υποψηφίων που πληρούσαν όλα τα πιο πάνω κριτήρια ήταν 3.651 και έχουν πάρει σειρά κατάταξης από την Επιτροπή Αξιολόγησης με βάση το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Για σκοπούς διαφάνειας τόνισε, ο κατάλογος με τους επιτυχόντες έχει δημοσιευθεί σήμερα. Στον κατάλογο αυτό βρίσκονται και 1354 υποψήφιοι που δεν πληρούσαν κάποια από τα προσόντα.

"Στον κατάλογο αναγράφεται η ταυτότητα και η βαθμολογία του κάθε υποψήφιου (για όσους πληρούσαν όλα τα κριτήρια) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για υποβολή ενστάσεων. Για το σκοπό αυτό θα δοθεί περίοδος 15 μερών.

Στη συνέχεια η Επιτροπή Ενστάσεων, που έχει ήδη οριστεί, θα εξετάσει και θα αποφασίσει για όλες τις ενστάσεις εντός ενός μηνός. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας", ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας.

Οι πρώτοι σε σειρά 3.000 επιτυχόντες θα κληθούν να υπογράψουν καταρχήν συμβόλαια διάρκειας ενός έτους περί το τέλος Οκτωβρίου. Οι υπόλοιποι 651, με βάση τη σειρά επιτυχίας τους, θα αποτελούν τους επιλαχόντες για περίοδο μέχρι και ενός έτους. Κατά την περίοδο αυτή, θα μπορεί να κληθούν για την κάλυψη κενών θέσεων σε περίπτωση αποχωρήσεων.

"Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα, αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα στην πορεία υλοποίησης του πυλώνα του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Ε.Φ., που αφορά την επαγγελματοποίηση των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας παραμείναμε πιστά προσηλωμένοι και συνεπείς στη διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας", υπογράμμισε ο ΥΠΑΜ.

"Τόσο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (που για πρώτη φορά γίνεται στο ευρύτερο δημόσιο), όσο και η ανακοίνωση μέσω διαδικτύου των επιτυχόντων μαζί με τη βαθμολογία τους, εντάσσονται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο", συμπλήρωσε.

"Θα ήθελα να συγχαρώ αλλά και να ευχαριστήσω την Επιτροπή Αξιολόγησης, τις Υγειονομικές Επιτροπές αλλά και όλους τους συνεργάτες που εργάστηκαν μεθοδικά και υπεύθυνα, με γνώμονα τα πιο πάνω, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή χωρίς προβλήματα, και μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαμε καθορίσει", ανέφερε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα