Φιλάνθρωποι οι Κύπριοι

Σχεδόν 2000 Κύπριοι στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού
Η μοναδική υποχρέωση στο πρόγραμμα Αναδοχής είναι η οικονομική εισφορά, που ανέρχεται στα 22 ευρώ τον μήνα

Ένα χαμόγελο παιδιού αποτυπωμένο στη φωτογραφία, δυο-τρία σκίτσα ζωγραφικής κι ένα γράμμα ότι όλα πάνε καλά στην οικογένεια και στην κοινότητα, είναι αρκετά για να δώσουν την ηθική ικανοποίηση και χαρά ότι αυτό που γίνεται είναι σωστό και για καλό σκοπό.

Ο λόγος για τους ανάδοχους παιδιών που ζουν σε φτωχές κοινότητες στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, και όραμά τους είναι να κάνουν

τη ζωή πιο εύκολη σε ανθρώπους που υποφέρουν από φτώχια, έλλειψη νερού, εκπαίδευσης, των βασικότερων αγαθών που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος.

Σχεδόν 2000 ανάδοχοι
Σήμερα, 1712 Κύπριοι στηρίζουν το Πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού μέσω της «actionaid», μιας ανεξάρτητης διεθνούς οργάνωσης που από το 1972 αλλάζει για πάντα τις ζωές των φτωχότερων και πιο αδικημένων ανθρώπων, δουλεύοντας με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες για έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Εκπρόσωπος Τύπου της «actionaid» Ελλάδας, Άννα Μπότσογλου, ανέφερε ότι το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού είναι ο βασικός τρόπος που έχει επιλέξει η «actionaid» για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και να κάνει τον κόσμο μας λίγο καλύτερο.

Διευκρίνισε ότι η Αναδοχή Παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία, αλλά υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και ολόκληρης της κοινότητας μέσα στην οποία μεγαλώνει. «Ο Ανάδοχος βοηθά τους κατοίκους των κοινοτήτων να αξιοποιήσουν τις δικές τους ικανότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις», σημειώνει. Η κ. Μπότσογλου ανέφερε ότι, από την πρώτη στιγμή, οι Κύπριοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και από τότε παρέμειναν πιστοί στην υποστήριξή τους στην οργάνωση.

Σχέση αλληλεγγύης
«Με την αναδοχή Παιδιού δημιουργείται μια προσωπική σχέση αλληλεγγύης με ένα συγκεκριμένο παιδί μιας συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ η οικονομική συνδρομή στην “actionaid” δεν προσφέρεται στο παιδί προσωπικά, αλλά σε έργα και προγράμματα που υποστηρίζουν τη ζωή ολόκληρης της κοινότητας στην οποία ζει. Το παιδί γνωρίζει ότι έχει έναν μακρινό φίλο και του ζωγραφίζει και του γράφει δυο φορές τον χρόνο», πρόσθεσε.

Όταν γίνει κάποιος Ανάδοχος, σημείωσε, λαμβάνει έναν προσωπικό φάκελο πληροφοριών που περιλαμβάνει μια φωτογραφία του παιδιού και πληροφορίες για τη ζωή του, πληροφορίες για την κοινότητα και τη χώρα όπου ζει το παιδί και ενημέρωση για τη λειτουργία του Προγράμματος Αναδοχής. Για όσο καιρό κάποιος είναι Ανάδοχος, λαμβάνει από το παιδί ένα προσωπικό μήνυμα ή ζωγραφιά κάθε έξι μήνες και μια νέα φωτογραφία του παιδιού κάθε δύο χρόνια. Ο Ανάδοχος μπορεί, επίσης, να γράψει κι εκείνος στο παιδί, αν το επιθυμεί. Ακόμη, μπορεί να επισκεφτεί την κοινότητα όπου ζει το παιδί και να γνωρίσει από κοντά την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα που στηρίζει.

Όπως σημείωσε η κ. Μπότσογλου, αρκετοί Κύπριοι μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί την Κένια, Ρουάντα, Αιθιοπία, Βιετνάμ, Γκάνα, Παλαιστίνη, Μοζαμβίκη, Γουατεμάλα, Ουγκάντα και Ινδία. Σκοπός των ταξιδιών αυτών, είναι οι Ανάδοχοι να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα που γίνονται στις διάφορες κοινότητες, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού.

«Η μοναδική υποχρέωση στο πρόγραμμα Αναδοχής είναι η οικονομική εισφορά που ανέρχεται στα 22 ευρώ τον μήνα. Εάν, όμως ένας Ανάδοχος χρειαστεί να διακόψει την Αναδοχή του, μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή», αναφέρει η Εκπρόσωπος της «actionaid». Προσθέτει ότι αν κάποιος επιθυμεί να υποστηρίξει το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού μπορεί να επισκεφτεί το www.actionaid.gr ή να τηλεφωνήσει στο 22100399. Η κ. Μπότσογλου ανέφερε ότι η «actionaid» υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα από το 2000 με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 350.000 μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα