Εργαστήριο γα την ασφάλεια των τουριστών διοργάνωσε ο ΚΟΤ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, με πρωτοβουλία του ΚΟΤ, το καθιερωμένο εργαστήριο για την ασφάλεια των τουριστών, στο πλαίσιο της πλατφόρμας για την ασφάλεια των τουριστών που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ το 2015.

Το εργαστήριο συντόνισε η Ξένια Ι. Λοϊζίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ. Σε αυτό συμμετείχαν ο

εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, με ευρεία αντιπροσωπία της αστυνομικής δύναμης από όλες τις επαρχίες, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικών, η Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Reaction, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Bartenders, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και άλλοι φορείς. Το εργαστήρι χαιρέτισε η Διευθύντρια του Τμήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΚΟΤ κυρία Αννίτα Δημητριάδου.

Η καλή εικόνα
Η κυρία Ξένια Λοϊζίδου επεσήμανε την πολύ καλή εικόνα της Κύπρου στα θέματα της ασφάλειας των τουριστών και επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Οργανισμού να συμβάλει ουσιαστικά στην αποτελεσματική εργασία της συντονιστικής πλατφόρμας. Έκανε ειδική αναφορά στην καμπάνια στα ηλεκτρονικά Μέσα δικτύωσης, που έγινε με πρωτοβουλία της Υπάτης Αρμοστείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο και ενημέρωσε για την εκδήλωση που προγραμματίζεται στο Λονδίνο στις 20 Ιουνίου 2017 για την προβολή της Κύπρου ως ασφαλούς προορισμού.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλατφόρμας, το 2016, ήταν η προπαρασκευαστική εργασία που έγινε στο πλαίσιο της πλατφόρμας για επέκταση της περιόδου και του ημερήσιου ωραρίου των ναυαγοσωστών με σχετική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύψιστη προτεραιότητα που δίνει η Αστυνομία στον τομέα της ασφάλειας των τουριστών, μέσα από σειρά ενεργειών που προγραμματίζει να προωθήσει το 2017, όπως πεζές περιπολίες, εκστρατείες πρόληψης οδικών ατυχημάτων και εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία προγραμματίζει να ενισχύσει και το 2017.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην πλατφόρμα συμφώνησαν ότι απαιτείται πιο αποτελεσματική διάχυση των πληροφοριών που αφορούν μέτρα που υλοποιούνται από την πλατφόρμα ή τα τμήματα τα οποία συμμετέχουν σε αυτή προς την τουριστική βιομηχανία. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συνάντησης με τις πρεσβείες χωρών, από τις οποίες η Κύπρος προσελκύει τουριστικό ρεύμα για ενημέρωσή τους για τις δράσεις που προωθούνται από την πλατφόρμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα