Εκτός προκαταρκτικής ατζέντας της Ολομέλειας...

...το θέμα του Εν. Δημοψηφίσματος

Εκτός προκαταρκτικής ατζέντας της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη Παρασκευή βρίσκεται το πολύκροτο θέμα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, που υπήρξε αντικείμενο έντονων πολιτικών διαφορισμών στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά και έδωσε την προσχηματική αφορμή στην τουρκική πλευρά να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Όπως

προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ένα θέμα παραπέμπεται εκάστοτε στη δεύτερη Ολομέλεια μετά την ψήφισή του από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία, ως προς το προκείμενο, είναι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως εγκύρως πληροφορείται η «Σημερινή», στην προκαταρκτική ατζέντα της μεθαυριανής Ολομέλειας δεν συμπεριλαμβάνεται το θέμα της αρμοδιότητας των σχολικών εγκυκλίων, το οποίο, εκτός πιθανού απροόπτου, θα συζητηθεί στη μεταπροσεχή Ολομέλεια.

Έγκυρες πηγές επισήμαναν στην εφημερίδα μας ότι παραμένει άγνωστο, προσώρας, γιατί παρατηρείται η εν λόγω εξέλιξη, αφού ο Κανονισμός του νομοθετικού σώματος είναι σαφέστατος ως προς τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Επισημαίνουν, επίσης, άλλη μια «παραδοξότητα», που αφορά στον «πληθωρισμό» της μεθεπόμενης Ολομέλειας, όπου πιθανόν θα συζητηθεί το ζήτημα, αφού σ’ αυτήν αναμένεται να συζητηθούν 40 θέματα, σε αντίθεση με 10, που περιλαμβάνει η μεθαυριανή ατζέντα.

Πάντως, άλλες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η μεθόδευση της συγκεκριμένης αλλαγής γίνεται προκειμένου να μη συμπέσει η συζήτηση στην Ολομέλεια με την Εθνική Επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, για ευνόητους λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα