Φέρνει υποψήφιο Πρόεδρο η μέρα;

ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Δώρος Σεραφείμ αποχωρεί, το απόγευμα ίσως ξεκαθαρίσει η διάδοχη κατάσταση

Ο Δώρος Σεραφείμ εμμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από την Προεδρία και γενικά από τα Διοικητικά της Ομόνοιας. Έτσι, λίγες μέρες πριν από την Εκλογική Γενική Συνέλευση, τα πράγματα σε ό,τι αφορά το επόμενο Δ.Σ των «πρασίνων» είναι ρευστά. Υπάρχει, βέβαια, ήδη η πρόθεση της κίνησης «Εμπρός Ομόνοια».

Εντούτοις αναμένεται μέχρι τη λήξη του ορίου για υποβολή υποψηφιοτήτων να βρεθεί συνδυασμός, που θα αποτελείται από νυν και πρώην παράγοντες, πλαισιωμένους και από νέα

πρόσωπα. Δύο ονόματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρία είναι του νυν Γνεικού Γραμματέα Χρίστου Νεοφύτου, αλλά και του Αντώνη Τζιωνή.

Ο Νεοφύτου φαίνεται πάντως να είναι ο επικρατέστερος, αν και εφόσον αποδεχθεί τελικά να ηγηθεί συνδυασμού. Αν πάντως το πράξει, θα είναι μία ολοκληρωτική αλλαγή, αφού θα είναι με διαφορά ο πιο νεαρός υποψήφιος και ίσως Πρόεδρος της Ομόνοιας. Θα φανεί λίαν συντόμως, ίσως και σήμερα, αφού ο χρόνος τρέχει.

Αδικαιολόγητος απών
Χθες έληξε η χρονική προθεσμία που έδωσε η Ομόνοια στον Αντρέ Σκέμπρι να μεταβεί στην Αυστρία και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν συνέβη, αφού ο Μαλτέζος επιθετικός παραμένει στις ΗΠΑ.

Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στους ιθύνοντες της Ομόνοιας για να αποφασίσουν κατά πόσο θα δώσουν τον χρόνο που επιθυμεί ο Σκέμπρι για να ολοκληρώσει τον μήνα του μέλιτός του ή αν θα γυρίσουν σελίδα και θα ψάξουν για τον αντικαταστάτη του.

Πάντως, φαίνεται πως καμία από τις δύο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της και, με τα υφιστάμενα δεδομένα, το σενάριο να χωρίσουν οι δρόμοι τους φαντάζει και το πιο πιθανό.

Την ίδια ώρα, τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι ο Αντρέ Σκέμπρι είναι στο στόχαστρο της Μποαβίστα και πως δεν αποκλείεται να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Αναμένει Μαϊσουράντζε;
Όπως γράψαμε αρκετές φορές, βασική προτεραιότητα για τον Νίκο Νταμπίζα είναι η ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, των άκρων της επίθεσης και της θέσης του κεντρικού επιθετικού. Μάλιστα αναμένεται εξέλιξη ίσως και σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» δεν αξιολογεί ή βολιδοσκοπεί και παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις. Ένας από αυτούς είναι και ο Ιράκλι Μαϊσουράντζε.

Το όνομα του Γεωργιανού μέσου της Ανόρθωσης απασχόλησε πριν από αρκετό καιρό το ρεπορτάζ της Ομόνοιας, χωρίς να επιβεβαιωθεί η είδηση. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της χώρας του αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Ομόνοιας, τονίζοντας πως την αξιολογεί.

Ο Μαϊσουράντζε τόνισε πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αξιολογήσει τις προτάσεις (η άλλη από την Ανόρθωση) πριν πάρει την τελική του απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Πρώτο φιλικό
Την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από τους παίκτες του σε συνθήκες αγώνα θα έχει σήμερα ο Τζον Κάρβερ. Η Ομόνοια θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους και ο Άγγλος τεχνικός αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι. Σε αυτή την κατηγορία δεν περιλαμβάνονται οι τραυματίες Χριστοφή, Μπαντιμπάνγκα, Καρλίτος και Δημητρίου.

Αντίπαλος είναι η Ραμποτνίσκι Σκοπίων, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του περσινού πρωταθλήματος. Θεωρείται μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας, καθώς έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα και εννέα κύπελλα. Το τελευταίο της πρωτάθλημα το κατέκτησε το 2014 και το τελευταίο κύπελλο το 2015.
Ο αγώνας θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Κύπρου.

«Εντυπωσιασμένοι από τον προπονητή»
Την άποψη, πως η επομένη θα είναι μία καλή χρονιά για την Ομόνοια, εξέφρασε ο επιθετικός της ομάδας μας Κίλιαν Σέρινταν, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, καλώντας τον κόσμο να διατηρήσει τη θετικότητα και τη συμπαράστασή του.

Ο Ιρλανδός επιθετικός επεσήμανε πως όλοι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το τέλος που είχε η προηγούμενη σεζόν και να επικεντρωθούν στη χρονιά που έρχεται, εκφράζοντας παράλληλα και την ικανοποίησή τους για την υψηλού επιπέδου οργάνωση και τον επαγγελματισμό που υπάρχει στην ομάδα, στοιχεία που τον κάνουν να εκτιμά πως το επίπεδο έχει ανέβει.

Εστίασε στο γεγονός πως όλοι θα πρέπει να διατηρήσουν τη θετικότητά τους και να βγάλουν αυτήν την ενέργεια στο γήπεδο. Τόνισε πως ο νέος προπονητής κ. Τζον Κάρβερ έχει πολύ καλή φήμη στην Αγγλία, ενώ αποκάλυψε πως από την πρώτη προπόνηση αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν εντυπωσιασμένοι, κάτι που τους κάνει να προσβλέπουν σε μία πολύ καλή χρονιά.

Ο ίδιος βάζει τον πήχη για το άτομό του ακόμη πιο ψηλά, καθώς στοχεύει στο να παρουσιαστεί καλύτερος σε σχέση με πέρυσι, να πετύχει αρκετά γκολ και να βοηθήσει την ομάδα. Παράλληλα, όπως ανέφερε, με τη στήριξη της προπονητικής ομάδας θα επιδιώξει να ανεβάσει το επίπεδό του ως ποδοσφαιριστής.

Όσον αφορά το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, με τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, εκτίμησε πως αυτήν τη σεζόν θα πρέπει να ξεκινήσει θετικά η ομάδα και να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία της ανατροπής σκορ στον επαναληπτικό αγώνα, όπως είχε γίνει πέρυσι με τη Διναμό Μπατούμι.

Keywords
Τυχαία Θέματα