Φαίδωνος: Με πλήρη φάκελο η Πάφος για την διεκδίκηση ΑΞΙΚ

Ο Δήμος της Πάφου έχει ετοιμάσει πλήρη φάκελο για να διεκδικήσει την μετεγκατάστασή του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην πόλη της Πάφου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος .

Το Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Φαίδωνος το οποίο αριθμεί πέραν των 350 φοιτητών με δυνατότητες να φθάσει μέχρι και τους 600 είναι αυτό το οποίο θα δώσει μια νέα

ώθηση στην πόλη της Πάφου.

Ο Δήμος της Πάφου σε δική του περιουσία συνέχισε, προτείνει να εγκατασταθεί το ΑΞΙΚ σε κτίριο που θα ανεγερθεί εκεί που θα ανεγείρετο το νέο Δημοτικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα η έκταση, παρά την εκκλησία της Παναγίας Παντάνασσας, στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής, κρίνεται από το Δήμο ως η καταλληλότερη για την λειτουργία του Ανώτατου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου .

Σε σχέση με τις εγκαταστάσεις για διαμονή φοιτητών ο κ. Φαίδωνος είπε πως μπορούν να γίνουν σε ακριβώς διπλανό οικόπεδο το οποίο είναι ιδιοκτησία του ΣΟΔΑΠ με το οποίο η Τοπική αρχή ήρθε σε συνεννόηση και προς τούτο υπάρχει η συγκατάθεση τους και έχουν γίνει και οι σχετικοί σχεδιασμού, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως η Πάφος λόγω και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων της, δικαιωματικά απαιτεί την μεταφορά του ΑΞΙΚ στην πόλη , αφού η Επαρχία -όπως είπε- αποτελεί την κατεξοχήν τουριστική πόλη της Κύπρου, με τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστικών μονάδων που παραμένουν σε λειτουργία και την χειμερινή περίοδο.

Ο τομέας αυτός παρέχει επίσης μεγάλες ευκαιρίες για τον ιδιωτικό τομέα και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μεγάλη ζήτηση φοιτητών για σπουδές στην Κύπρο ιδιαίτερα από Ελλάδα, Ινδία και άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη του τομέα εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και η λειτουργία του Πανεπιστημίου Νεάπολις, έχει προσδώσει σημαντικά πνευματικά, πολιτιστικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη στην Επαρχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα