Άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή σε βάρος Κοντομηνά

Σε άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αφορά έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε απόκλιση περίπου 48 εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στις

καταθέσεις και στα δηλωθέντα εισοδήματά του το χρονικό διάστημα μεταξύ 2006 – 2008.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε κατηγορηματικά την τέλεση της οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης ενώπιον των Εισαγγελέων. Και είχε προσφύγει στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για να προσβάλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από τη Φορολογική Διοίκηση. Η ΔΕΔ, πάντως, στον επανέλεγχο που διενέργησε δεν τον δικαίωσε και ως εκ τούτου η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων και η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό ανακριτή, ο οποίος και θα ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση όπου ο ίδιος έχει καταστεί κατηγορούμενος, καθώς ήδη έχει παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση της χορήγησης επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα