ΦΑ και στην εγχώρια αγορά απο το κοίτασμα Αφροδίτη

Τρόπους μεταφοράς ΦΑ και στην εγχώρια αγορά από το κοίτασμα Αφροδίτη, εξετάζει η εταιρεία υδρογονανθράκων παράλληλα με την εξαγωγή στην Αίγυπτο.

Σε δηλώσεις της στο συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference στη Λευκωσία η Τούλα Ονουφρίου, Πρόεδρος της Εταιρείας Υδρογονανθράκων, ανέφερε ότι παράλληλα μέσα από το σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος Αφροδίτη,

εξετάζονται τρόποι για μεταφορά ΦΑ στην Κύπρο από το κοίτασμα μέσω συγκεκριμένου αγωγού από πλωτές πλατφόρμες. Οι μελέτες είπε η κ. Ονουφρίου θα γίνουν ταυτόχρονα.

Υπάρχει πρόσθεσε, αρκετό ενδιαφέρον από οργανισμούς που θέλουν να χρηματοδοτήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις.

«Προχωρούμε με το σχέδιο ανάπτυξης του οικοπέδου 12, και συζητούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να καταλήξουμε. Άρχισε ήδη η τεχνική μελέτη, ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για μεταφορά του ΦΑ απευθείας στην Αίγυπτο».

Η Αίγυπτος, συμπλήρωσε η κ. Ονουφρίου, έχει μεγάλη ανάγκη για ΦΑ και έχει όλες τις απαραίτητες υποδομές και η Κύπρος μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη αυτών των αναγκών.

Εξετάζεται, η εξαγωγή ΦΑ μέσω αγωγών σε αγορές της περιοχής, τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο, θαλάσσιο τερματικό υγροποίησης, συμπιεσμένο ΦΑ και αγωγός στην περιοχή.

Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα ενεργειακό κόμβο στο μέλλον, με την παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή ΦΑ, τόνισε τέλος η Τούλα Ονουφρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα