Ο Βαρουφάκης δίνει στη δημοσιότητα το αυθεντικό βίντεο και αποστομώνει τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης

Με ντοκουμέντα απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης στο βίντεο που έφερε στο φως το γερμανικό δίκτυο ARD από παλαιότερη ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013 στο οποίο εμφανίζεται να “δείχνει” το...δάχτυλο, τη στιγμή που αναφέρεται στη Γερμανία.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο διάρκειας 57:26 λεπτών, με το σύνολο της ομιλίας του στο Ζάγκρεμπ αλλά και τις συζητήσεις που είχε εκε.
Στο βίντεο φαίνεται όντως να υψώνει το δάχτυλο (λίγο μετά το 40:20) αλλά σύμφωνα και με τον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης που επικαλείεται ο κ.Βαρουφάκης το δάχτυλο δεν αναφερόταν στη Γερμανία και μεταδόθηκε εκτός συμφραζομένων ώστε να φαίνεται σαν να γινόταν προς τη Γερμανία.

Στις δηλώσεις του διοργανωτή (προς τη γερμανική FAZ) στις οποίες παραπέμπει ο νυν ΥΠΟΙΚ για «όποιον θέλει να μάθει την αλήθεια», όπως γράφει, ο διοργανωτής εξηγεί: «Όχι, ο Βαρουφάκης δεν ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανους».

«Μιλούσε τότε για το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία, και το επιχείρημά του ήταν ότι η χώρα τότε έπρεπε να έρθει σε αντιπαράθεση με τους ιδιώτες πιστωτές αντί να πάρει δάνειο από τους εταίρους. Το δάχτυλο λοιπόν αφαιρέθηκε από τα συμφραζόμενα και σκόπιμα ερμηνεύθηκε σαν να είχε υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία και να τασσόταν εναντίον της αποπληρωμής χρέους προς τη Γερμανία» καταλήγει.

And here is the 'undoctored' by the unscrupulous media's video: https://t.co/WZ3ixfKHC5

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) March 16, 2015

Σημειώνεται πως ο υπουργός διέψευσε ότι έχει κάνει αυτή την κίνηση και έχει χαρακτηρίσει το βίντεο ως μονταρισμένο: «Αυτό το βίντεο είναι ψεύτικο. Έχει μονταριστεί έτσι. Δεν έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ντρέπομαι που θεωρεί κανείς ότι είμαι ικανός για κάτι τέτοιο. Είναι ψεύτικο. Δεν έδειξα ποτέ το δάχτυλο. Είναι ένα ψεύτικο βίντεο, όπως υπάρχει και άλλο ένα που δείχνουν στην Ελλάδα, στο οποίο δήθεν δίνω το χέρι μου σε ξένο πολιτικό και το τραβάω την τελευταία στιγμή πίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Bild αντέδρασε, και ανάρτησε στην ιστοδελίδα της “ρεπορτάζ”, με τίτλο «ο Βαρουφάκης είπε ψέματα στην εκπομπή του Γιάουχ;» και υπότιτλο «ο υπουργός Οικονομικών των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι το βίντεο είναι παραποιημένο - ειδικοί αμφιβάλλουν» ενώ η εφημερίδα επέμεινε πως το βίντεο δεν είναι μονταρισμένο. Τόνιζε δε πως «εάν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», αναφέρει η εφημερίδα. «Αν το βίντεο πράγματι δεν είναι παραποιημένο, τότε ο Βαρουφάκης συνελήφθη ως ψεύτης ενώπιον ενός ακροατηρίου εκατομμυρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Keywords
Αναζητήσεις
varoufakis, βαρουφακης
Τυχαία Θέματα