Εξελίξεις φέρνει η επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Σημαντικές εξελίξεις στις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ προδιαγράφει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίσημη επίσκεψη που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει στην Ιερουσαλήμ από αύριο Κυριακή μέχρι την Τρίτη.

Όπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο στόχος είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε στρατηγικό επίπεδο.

«Στόχος μας είναι μέσα απ’ αυτές τις επαφές, μέσα από επισκέψεις στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπως αυτή που πραγματοποιείται από αύριο, να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις μας με

το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί στο Ισραήλ, όπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στο Ράδιο Πρώτο, είναι η προοπτική πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης σ’ επίπεδο αρχηγών-κρατών Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα, χθες, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι, κατά τις χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί τους, εξέλιξη, που αμφότεροι αντικρίζουν θετικά.

Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Κύπρο να διαδραματίζει ρόλο γεφυροποιού ανάμεσα σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

«Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου. Στόχος, είναι να διενεργηθεί τριμερής σ’ επίπεδο αρχηγών κρατών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ. Στόχος είναι να γίνει εντός 2015», επισήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ως εξαιρετικής σημασίας κρίνεται η συνάντηση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της χώρας Ρεουβέν Ρίβλιν.

Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, αναχωρεί, αύριο, για τo Ισραήλ, όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Keywords
Τυχαία Θέματα