Εξάρθρωση σπείρας κλοπής οχημάτων από Γερμανικές Αρχές

Στην εξάρθρωση διεθνούς σπείρας οργανωμένου εγκλήματος, που ειδικευόταν στην κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων, προχώρησαν, υπό τον συντονισμό της Εurojust, οι γαλλικές και γερμανικές αστυνομικές Αρχές.

Η διεθνής σπείρα εισέβαλε σε ιδιωτικές κατοικίες έκλεβε τα κλειδιά των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια αλλοίωνε τα χαρακτηριστικά τους και τα μετέφερε στη Γερμανία.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2016, από ένα καταυλισμό Ρομά στη βόρεια Γαλλία, από όπου άρχισαν να αποκαλύπτονται σύνδεσμοι σε άλλες περιοχές.

Οι

γαλλικές αρχές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί στη Γαλλία πωλούντο στη συνέχεια σε πελάτες στη Γερμανία για τις χαμηλές τιμές. Η συγκεκριμένη σπείρα εμπλέκεται σε κλοπές περίπου 100 αυτοκινήτων που προορίζονταν για μεταπώληση στη Γερμανία.

Η Eurojust παρείχε υποστήριξη σε διάφορα στάδια της έρευνας, και προσέφερε την ευκαιρία στη Γαλλία και τη Γερμανία να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια κοινή δικαστική στρατηγική και να βρουν την πιο αποτελεσματική απάντηση.

Δύο συνεδριάσεις συντονισμού διοργανώθηκαν από και πραγματοποιήθηκαν στην Eurojust το 2016. Μια κοινή ομάδα έρευνας (ΚΟΕ) διαμορφώθηκε μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, τον Ιανουάριο του 2016, με την Eurojust να παρέχει μάλιστα και χρηματοδοτική συνδρομή, επιτρέποντας τη μακροπρόθεσμη συνεργασία και τις συντονισμένες μυστικές επιχειρήσεις, οι οποίες τελικά οδήγησαν στο σχεδιασμό της επιχείρησης εξάρθρωσης.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 συλλήψεις, 6 ανακρίσεις μαρτύρων, έρευνες σε 15 ιδιωτικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, σε 9 ιδιωτικούς χώρους στη Γαλλία, 8 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν στη Γαλλία και άλλα 3 στη Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα