Έξαλλοι οι ιδιοκτήτες στην Αρχαία Αμαθούντα

Ούτε και σήμερα, ύστερα από τρεις συνεδρίες στην κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών, οι ιδιοκτήτες γης στην αρχαία Αμαθούντα δεν πήραν τελική πρόταση για αποζημίωση των περιουσιών τους, που δεσμεύτηκαν για απαλλοτρίωση εδώ και 53 χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών γης Αρχαίας Αμαθούντας «έχουν μείνει για καταβολή αποζημιώσεων 80 σκάλες στην περιοχή, οι οποίες ανήκουν σε 40-50 οικογένειες, με το ρυθμό που εντάσσονται στον προϋπολογισμό για απαλλοτριώσεις ενδεχομένως να περάσουν ακόμη 30-40 χρόνια».

Σύμφωνα με τον Τάκη Ονησιφόρου, αναμένουν πρόταση για

αποζημιώσεις ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, με τις εκτιμήσεις των κατοίκων για την αξία των περιουσιών τους να ανέρχεται στα 16 εκατομμύρια. Οι ιδιοκτήτες γης διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών.

Σε μια άλλη εξέλιξη κατά 4% αυξήθηκε η ζήτηση ρεύματος από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο του 2017 με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να ζητήσει και να λάβει έγκριση απο την κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών κονδύλι ύψους 44,6 εκ. ευρώ. Τα 30 εκ. αφορούν την αγορά καυσίμων, 7,5 εκ. για αγορά ρύπων, 6 εκ. για κάλυψη κενού στο ταμείο συντάξεων και 700 χιλιάδες ευρώ για υπερωρίες. Το κονδύλι θα οδηγηθεί την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα