Η κυπριακή ΑΟΖ στη δίνη του προεκλογικού αγώνα

Αντεγκλήσεις και καυστικές αναφορές μεταξύ των επιτελείων κυριάρχισαν σήμερα στο προεκλογικό σκηνικό με αναφορές κυρίως στα ενεργειακά θέματα

Το επιτελείο Αναστασιάδη απονέμει τα εύσημα για την συνεργασία της Κύπρου με τα γειτονικά κράτη τονίζοντας ότι είναι καθοριστική για τον αγωγό EastMed και την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει αναβαθμισμένο και ενισχυμένο ρόλο.

Η υλοποίηση του αγωγού East Med είναι προτεραιότητα αναφέρει το Επιτελείο του υποψηφίου Νικόλα Παπαδόπουλου.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, εκ μέρους του Επιτελείου Μαλά, αναφέρθηκε στις υποθέσεις που οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αμφισβητώντας ότι η κυβέρνηση οδήγησε σκάνδαλα στη δικαιοσύνη, ενώ από την πλευρά του το Προεδρικό απάντησε με καυστικό τρόπο.

«Ανέκδοτο είναι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία με απόφαση δικαστηρίου κρίθηκε ως αναξιόπιστη, εμπαθής, με τάσεις εντυπωσιασμού, και χωρίς να έχει τίποτα ουσιαστικό να προσθέσει, να επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κυπριακός λαός γνωρίζει ότι αυτή την πενταετία, όχι μόνο δεν κουκουλώθηκε οποιοδήποτε σκάνδαλο, αλλά οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη όλες οι υποθέσεις».

Από την πλευρά του το επιτελείο Λιλλήκα διερωτάται «ποιο σύγχρονο κράτος λαμβάνει τις αποφάσεις του με κλήρωση; Tην ίδια ώρα ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η Ελένη Θεοχάρους αντιδρούν στα όσα λέγει ο Νίκος Αναστασιάδης. Όταν το 2013 οι ίδιοι στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη δεν γνώριζαν την πολιτική του;».

«Ακούμε από διάφορους την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής, εκφράζοντας διαφωνίες για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό», επισημαίνει το ΕΛΑΜ, προσθέτοντας ότι «αφού διαφωνούν τόσο έντονα, διερωτόμαστε γιατί αποδέχθηκαν να συνοδεύσουν τον Αναστασιάδη στις πενταμερείς διασκέψεις για το Κυπριακό. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι με την παρουσία τους στη Γενεύη ή στο Κρανς Μοντάνα, σε κάποιο ξενοδοχείο μακριά από τον τόπο των διαπραγματεύσεων, θα άλλαζε στρατηγική ο Νίκος Αναστασιάδης ή πλαίσιο διαπραγματεύσεων;».

Υπάρχει πραγματικά η ανάγκη για νέα στρατηγική, αλλά όπως την προτάσσει ο υποψήφιος Χρίστος Χρίστου καταλήγει το ΕΛΑΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα