Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ!


Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ, κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο, επιβλήθηκε 4-1 της Ντνίπρο στο τρίτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους φίλους του. Τρία γκολ από στημένες φάσεις η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ, από αμυντικό λάθος μείωσε η φιναλίστ του Europa League.

Ο Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησε στο δυνατό φιλικό με την

Ντνίπρο την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Λοκομοτίβα στις 16 Ιουλίου. Δηλαδή, σε σχηματισμό 3-5-2, τον Ολσεν κάτω από τα γκολπόστ, τους Τζαβέλλα, Κόστα και Βίτορ τριάδα στην άμυνα, τον Μακ αριστερά και τον Κίτσιου δεξιά ως φουλ μπακ, στα χαφ τους Κάτσε, Τζιόλη και Πέλκα και στην επίθεση δίδυμο τους Λούκας και Περέιρα.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σοβαρός αμυντικά στην αρχή του ματς, κρατώντας μακριά από τα καρέ του τους επικίνδυνους επιθετικούς της φιναλίστ του Europa League. Η πρώτη καλή φάση άνηκε στον Δικέφαλο, όταν ο Πέλκας από κοντινή απόσταση δεν κατάφερε να νικήσει τον Λάστουβκα. Ένα δυνατό σουτ του Ροτάν στο 12' πέρασε πάνω από την εστία του Όλσεν, ενώ στο 19' ο Σουηδός γκολκίπερ απέκρουσε πλασέ του Ματέους.

Λούκας και 1-0

Ο ΠΑΟΚ, πάντως, όντας καλύτερος από την αντίπαλό του στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε στο 30' μετά από φάση διαρκείας. Ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λούκας με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 37' ο Μακ έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από την αντίπαλη εστία και στο 38' ο Ολσεν αναγκάστηκε σε εντυπωσιακή επέμβαση μετά από κεφαλιά του Σελεζνιόβ. Στο 41' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του "δικεφάλου" ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Κίτσιου, το δυνατό σουτ του οποίου, όμως, δεν βρήκε στόχο. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν ένα σουτ του Ματέους, που μπλόκαρε ο Ολσεν.

Αλλαγή ο Χαρίσης και γκολ

Ο Τούντορ με την έναρξη του δευτέρου μέρους πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Τζιόλη με τον Χαρίση. Ο νεαρός μέσος, μάλιστα, σκόραρε στο 52' με καρφωτή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε. Ακολούθησε στο 57' ένα σουτ του Αλβανού μέσου που μπλόκαρε ο Σελίκοβ, ενώ στο 67' ο Ρικάρντο Κόστα απείλησε με κεφαλιά.

Στα "κόκκινα" ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και δεν κατέβασε ταχύτητα παρά το υπέρ του 2-0. Στο 68', μάλιστα, πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Κοροβέσης έσπασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Μυστακίδης αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο με άψογο σουτ έγραψε το 3-0. Ο Σελίκοβ απέκρουσε στο 70' σουτ του Σαλπιγγίδη, ενώ στο 76' ο διαιτητής απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο, για μαρκάρισμα στον Μυστακίδη, αλλά επειδή η ουκρανική ομάδα δεν είχε άλλον διαθέσιμο γκολκίπερ, ο Σελίκοβ παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο!

Πολύ κινητικός ο Μυστακίδης

Ο Τζαβέλλας ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, όμως, στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 84' ο δραστήριος Μυστακίδης (σ.σ. έπαιξε στην φυσική του θέση πίσω από τους επιθετικούς και όχι ως φουλ μπακ όπως στα προηγούμενα φιλικά ματς) έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά ο Σελίκοβ μπλόκαρε. Ο Κόστα στο 87' έκλεισε τον χορό των τερμάτων του ΠΑΟΚ, με κεφαλιά που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ντνίπρο, ενώ στο 89' η φιναλίστ του Europa League πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Κάλινιτς, ο οποίος σημείωσε το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κίτσιου (59' Σκόνδρας), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (46' Χαρίσης), Κάτσε (66' Μάρτενς), Λούκας (59' Κοροβέσης), Πέλκας, Μακ (59' Σαλπιγγίδης), Περέιρα (66' Μυστακίδης).

Ντνίπρο: Λάστουβκα (31' Σελίκοβ), Μάτος, Τσεμπεριάνκο, Ντάγκλας, Γκουέι, Κανκάβα, Σελέζνιοβ, Κάλινιτς, Ματέους, Ροτάν, Μπρούνο Γκάμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Βλαντ, Σβατόκ, Πριούμα, Κοτσέργκιν, Μπιλόνογκ, Μπέζους, Φέντορτσκουκ, Μποκασβίλι, Μπλιζνιτσένκο, Ντόβμπουκ, Μπαλάνιουκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα