Έτοιμη η Ρωσία για διμερή επαφή με την Τουρκία

Έτοιμοι για διμερή συνάντηση με την Τουρκία δηλώνει η Μόσχα, όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, επικαλούμενος δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Βαϊλί Νεμπένζια.

Σύμφωνα με την δήλωση, η Τουρκία έλαβε πρόσκληση για το Σότσι της Ρωσίας όπου θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου η Σύνοδος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας.

Στο Σότσι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έπειτα από την κρίση που προέκυψε στις σχέσεις τος με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική

αεροπορία.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Βαϊλι Νεμπένζια, ο οποίος είπε ότι προσκάλεσαν και τον ΥΠΕΞ Τουρκίας και τον ΥΠΕΞ Ουκρανίας αλλά ακόμη δεν έλαβαν καμία απάντηση. Είπε ακόμα ότι παρόλο που δεν συνηθίζεται να πραγματοποιούνται διμερείς συναντήσεις, είναι έτοιμοι για διμερή συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. "Δεν αποφεύγουμε κανέναν, δεν κρυβόμαστε. Είμαστε ανοιχτοί για κάθε συνάντηση", είπε.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

Keywords
Τυχαία Θέματα