Μιλάνο - Ένας πανέμορφος προορισμός ιδανικός για την εποχή

Λίγο μετά το καλοκαίρι και λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, όλοι χρειαζόμαστε μια απόδραση κάπου κοντά. Τι καλύτερο λοιπόν από έναν ευρωπαϊκό προορισμό που θα μας ξεκουράσει, θα γεμίσει τις μπαταρίες μας και δεν θα αδειάζει τις τσέπες μας.

Σίγουρα οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα όταν σκέφτεσαι low budget διακοπές, το Μιλάνο δεν αποτελεί μια από αυτές. Μήπως όμως κάνεις

λάθος;

Ένας πανέμορφος προορισμός - ιδιαίτερα δημοφιλής, που όμως έχει τη φήμη του ακριβού και πολυέξοδου. Κάτι που δεν είναι εντελώς αβάσιμο, παρ’ όλα αυτά το φαίνεται πώς το Μιλάνο έχει και την οικονομική του όψη, την οποία ήρθε ο καιρός να ανακαλύψεις.

Αυτή η περίοδος μάλιστα ενδείκνυται, αφού η πόλη είναι γεμάτη από προσφορές, φτηνό φαγητό και πολλές εκδηλώσεις, με τις περισσότερες να είναι δωρεάν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον οδηγό Travel Hacker, το Μιλάνο είναι από τους προορισμούς που είδε τη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, παρόλο που δεν μειώθηκε η ζήτηση.

''Νοίκιασε'' το σπίτι ενός Μιλανέζου

Η διεθνής πλατφόρμα Airbnb, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στις επιλογές των ταξιδιωτών, αφού προσφέρει φτηνές και οικονομικές λύσεις, υψηλής ποιότητας. Επέλεξε να μείνεις σε μια κατοικία του 19ου αι. ή σε ένα μικρό ήσυχο σπιτάκι, σε μια γειτονιά του Μιλάνο και νοιώσε τους πραγματικούς ρυθμούς της πόλης.

Το Μιλάνο, πέραν της φυσικής του ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής, είναι ιδιαίτερα γνωστό και ως πρωτεύουσα της μόδας. Μπορεί η πόλη να φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα brands διεθνώς, εντούτοις τα Outlet Stores, αποτελούν την ιδανική λύση, για όσους επιθυμούν να είναι in Fashion, χωρίς να ξοδέψουν όλο το μηνιάτικο τους

Δοκίμασε ντόπιες γεύσεις δωρεάν

Αν βγεις το βράδυ για ποτό, αλλά θέλεις να φας και κάτι, χωρίς να ξοδέψεις πολλά, τότε πρέπει να επισκεφθείς bar με την επιγραφή ‘’Aperitivo’’. Αυτό σημαίνει πώς μαζί με το ποτό σας, θα σας προσφέρουν και δωρεάν πιάτα με τοπικές γεύσεις.

Πάρε τις συγκοινωνίες

Σίγουρα όταν ταξιδεύεις, ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μια περιοχή είναι να την περπατήσεις. Στην περίπτωση όμως που χρειαστεί να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, τότε μη διαστάσεις να χρησιμοποιήσεις τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, τα οποία λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα, με τις διαδρομές να κοστίζουν 1,50 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα