Εθνικό Συμβούλιο συγκαλεί την ερχόμενη εβδομάδα ο ΠτΔ

Το μέλλον του διαλόγου για το Κυπριακό, βρεθηκε στο επίκεντρο της 10λεπτης συνάντησης Αναστασιάδη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.

''Ο Γ.Γ επανέλαβε τη δέσμευση των Η.Ε, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών του υπηρεσιών, για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να επανεμπλακούν'' δήλωσε ο Εκπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ.

Ουσιαστική, χαρακτήρισε τη συζήτηση ο Νίκος Αναστασιάδης,

κατά τη διάρκεια της οποίας υπέβαλε έγγραφο με τις δικές του απόψεις. ''Πεποίθηση μου είναι ότι τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, μαζί με τον ΓΓ των ΗΕ, έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν προς την κατεύθυνση προετοιμασίας του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών, όπως επίσης και στην αποτελεσματική διασφάλιση της εφαρμογής μιας ενδεχομένης λύσης του Κυπριακού».

Διαβίβασε στον Αντόνιο Γκουτέρες την άποψη του για την ανάγκη κατάλληλης προετοιμασίας για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, με στόχο να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Την ιδια στιγμη από το βήμα της Γενικής Συνελεύσης των Ηνωμένων Εθνών ο Νίκος Κοτζίας, υπεδειξε οτι στόχος της Ελλάδας, ειναι, η Κύπρος να καταστεί ένα κανονικό κράτος, χωρίς κατοχή, εξωτερικές εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα.

''Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τη συζήτηση επί του βασικού διεθνούς ζητήματος της ασφάλειας και των εγγυήσεων, μόλις η Τουρκία επιδείξει σαφή βούληση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις βάση των αποφάσεων του Σ.Α.του ΟΗΕ, καθώς και στα πλαίσια των παραμέτρων που όρισε ο ΓΓ στο Κραν Μοντανά'' ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Αναστασιάδης την ερχόμενη εβδομάδα συγκαλεί Εθνικό Συμβούλιο για τις επάφες του στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να παραδώσει στους πολιτικούς αρχηγούς όλα τα σχετικά έγγρφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα