Εθνικό Συμβούλιο... με το Barbaros ανοιχτά της Καρπασίας

Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) μετά την συνεχή δέσμευση θαλασσίων περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις και δη με πραγματικά πυρά, θα βρεθεί στο επίκεντρο του αυριανού Εθνικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή θα τεθούν επί τάπητος και θέματα που αφορούν στο τουρκικό δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής καθώς και η επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, την απάντησή του στους επικριτές κατά κυβέρνησης

και Νίκου Αναστασιάδη έδωσε με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος σύμφωνα με τον οποίο Θα διαψευστούν όσοι επικρίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα μέσα από την ανακοίνωσή του καλεί τον κυπριακό λαό να μείνει ψύχραιμος και ενωμένος έχοντας εμπιστοσύνη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση προασπίζουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τρόπο αποτελεσματικό.

Νωρίτερα χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί τις εξελίξεις,αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και ήδη έχουν τροχιοδρομηθεί οι αντιδράσεις της δικής μας πλευράς.

Εκτίμησε ωστόσο, όπως κατ’ επανάληψη είπε τις τελευταίες ημέρες, πως οι δημόσιες δηλώσεις δεν εξυπηρετούν τον στόχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα