ΕΤΕΚ:Μόνο με άδεια η άμισθη προσφορά εργασιών από μηχανικούς

Το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων περιστατικών που έχουν υποπέσει στην αντίληψή του, σε σχέση με περιπτώσεις κατά τις οποίες μέλη του προσέφεραν αμισθί επαγγελματικές υπηρεσίες, επισημαίνει ότι μόνο με ειδική άδεια από το Επιμελητήριο μπορεί να γίνει αυτό.

Ειδικότερα αναφέρει ότι ο περί Δεοντολογίας των μελών του ΕΤΕΚ Κανονισμοί διαλαμβάνουν τα εξής: «… 4.-(1) Τα μέλη, στις σχέσεις τους με τους εντολείς τους, οφείλουν: (ε) να λαμβάνουν αμοιβή για κάθε υπηρεσία που προσφέρουν,

εκτός αν εξασφαλίσουν ειδική άδεια από το Επιμελητήριο για το αντίθετο…».

Η εν λόγω πρόνοια, σημειώνει, αποσκοπεί στη διασφάλιση υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος και στην αποφυγή δημιουργίας συνθηκών ή προϋποθέσεων κακοδιαχείρισης ή/ και παρανομίας. Ενόψει τούτου, το Επιμελητήριο χορηγεί τέτοια άδεια με φειδώ αφού εξετάσει τις ειδικές συνθήκες κάθε περίπτωσης.

Το ΕΤΕΚ προτρέπει τόσο τα μέλη του όσο και το ευρύτερο κοινό να μη διστάσουν να αναφέρουν / καταγγέλλουν στο Επιμελητήριο περιπτώσεις οι οποίες υποπίπτουν στην αντίληψή τους και αφορούν σε ενδεχόμενες δεοντολογικές παραβάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα