ΕΤΕΚ: Στόχος η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος

Στόχος του ΕΤΕΚ είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και του τόπου και η συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε με το Υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Στέλιος Αχνιώτης.

Σχολιάζοντας χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο κ. Αχνιώτης αναφέρει πως “τα θεμελιώδη και η ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης δεν εδράζονται ούτε διαφοροποιούνται αν τα τετραγωνικά μέτρα της παρέκκλισης ήταν της τάξης των 10.000 τ.μ. όπως ήταν η αρχική τοποθέτηση του ΕΤΕΚ, ή 7.790

τ.μ. όπως δημόσια παραδέχθηκε ο επιχειρηματίας ή 4.987 τ.μ όπως δήλωσε ο Υπουργός”.

Παρομοίως, προσθέτει, “δεν υπάρχει επί της ουσίας διαφοροποίηση επί των προβληματισμών που το ΕΤΕΚ κατέθεσε αν η υπεραξία που δημιουργήθηκε από την παρέκκλιση είναι 10 ή 20 ή και περισσότερα εκατομμύρια. Ως εκ τούτου, και παρόλο που υπάρχουν απαντήσεις, επί του πώς εκτιμήθηκε η τάξη μεγέθους των €20 εκατ., το ΕΤΕΚ δεν θεωρεί πως θα πρέπει να εισέλθει σε αυτή τη συζήτηση”.

“Τα ουσιώδη τα οποία οφείλει αρμοδίως να αγγίξει η Πολιτεία, τα οποία με τη δημόσια παρέμβαση του ανάδειξε το ΕΤΕΚ είναι η ποιότητα των μελετών που συνοδεύουν τέτοια αιτήματα, ο διαχωρισμός και απεξάρτηση των τεχνοκρατικών αποφάσεων των αρμόδιων κυβερνητικών τμημάτων από τις πολιτικές αποφάσεις και η ανάγκη οι αποφάσεις αυτές να είναι διάφανες και τεκμηριωμένες”, σημειώνει.

“Είναι αντιληπτό και απόλυτα κατανοητό”, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ, “ πως τα αντισταθμιστικά μέτρα δεν θα προσεγγίζουν το όφελος ή την υπεράξια της δοθείσας και της όποιας παρέκκλισης. Αυτό που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι ενώ δόθηκε η παρέκκλιση, τα αντισταθμιστικά μέτρα ακόμη δεν αποφασίστηκαν, ενώ λογικά τα δύο έπρεπε να είναι πακέτο. Ερωτηματικά, επίσης, προκαλεί το γεγονός πως τα αντισταθμιστικά μέτρα θα καθοριστούν από άλλη επιτροπή (;) και όχι από το ΣΥΜΕΠΑ, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία”.

Το ΕΤΕΚ, αναφέρει, “ απορρίπτει κατηγορηματικά πως είχε στόχο να πλήξει την κυβέρνηση με τη δημόσια παρέμβαση του επί του θέματος. Στόχος του ΕΤΕΚ είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και του τόπου και η συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση, ιδιαίτερα δε με το Υπουργείο Εσωτερικών, προς επίτευξη τούτων”.

Χαρακτηριστικό τεκμήριο, προσθέτει, είναι η πλειάδα των εποικοδομητικών εισηγήσεων του Επιμελητηρίου, μετά και από κάλεσμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναπτυξιακή μεταρρύθμιση που αντικρίστηκαν θετικά από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα