Ε.Σταύρου: Υποστελεχωμένες οι μισές Πρεσβείες της Κύπρου

Υποστελεχωμένες είναι οι μισές Πρεσβείες που διατηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία στις εξωτερικό, καθώς το διπλωματικό προσωπικό στις 24 από τις 52 αποστολές ανέρχεται σε μόλις ένα άτομο, αναφέρθηκε σήμερα στη Βουλή.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με την βουλευτή του ΔΗΣΥ Ελένη Σταύρου να δηλώνει αμέσως μετά ότι στις 52 διπλωματικές αποστολές της Δημοκρατίας είναι τοποθετημένοι συνολικά 98 διπλωμάτες, 6 λειτουργοί αρχείων και

επικοινωνιών και 6 γραμματειακοί λειτουργοί.

Οι μισές διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό στελεχώνονται από ένα μόλις ένα άτομο «με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του», ανέφερε η κ. Σταύρου.

Έκανε παράλληλα λόγο για «δυσανάλογη» μείωση επιδομάτων σε σχέση με άλλους δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας πως αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην πλήρωση διπλωματικών αποστολών. «Η εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό με τον αναβαθμισμένο ρόλο της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον ενεργότερό της ρόλο τώρα στην ΕΕ πρέπει να διαφυλαχθεί» είπε η κ. Στάυρου και πρόσθεσε ότι οι ανάγκες στελέχωσης του Υπουργείου Εξωτερικών πρέπει να καλυφθούν άμεσα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα