Έσπασαν καρδιές στη Μαδρίτη, στους "8" η Ατλέτικο (video)

Χρειάστηκαν 16 πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής στη μεγάλη μονομαχία της Ατλέτικο με την Αϊντχόφεν. Οι Ισπανοί επικράτησαν τελικά με 8-7 στη ρώσικη ρουλέτα αφού κανονική διάρκεια και παράταση τελείωσαν με 0-0

Η εικόνα του αγώνα

Το 0-0 του πρώτου ματς δεν άφηνε περιθώρια για μεγάλα ρίσκα τα οποία έτσι και αλλιώς οι δύο ομάδες δεν πήραν. Ειδικά κατά το πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ήταν απολύτως συγκεκριμένες. Ενα καλό σουτ του Γκριεζμάν για την Ατλέτικο στο 15', μία καλή προσπάθεια για την Αϊντχόφεν με τον Ντε Γιονγκ στο 27' και έξω από την πόρτα.

Ο φόβος φυλούσε τα έρμα.

Στο δεύτερο μέρος η Ατλέτικο ανέβηκε πιο ψηλά στο γήπεδο και είχε πολύ πιο μεγάλα κατοχής από την αντίπαλό της. Ο Σιμεόνε δεν ήθελε παράταση και αυτό έγινε φανερό από την κίνησή του να ρίξει τον Τόρες νωρίς στη μάχη, μόλις στο 55'. Ο "Τσόλο" όμως θα πρέπει να ευγνωμονεί την τύχη του που η ομάδα του, αν και αρκετά καλύτερη, κράτησε το μηδέν διότι η ευκαιρία του Λοκάντια στο 58' (σουτ που απέκρουσε ο Ομπλακ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι) ήταν ανεπανάληπτη.

Η Ατλέτικο πίεσε, φόρτωσε μπάλες μέσα στην περιοχή του Ζουτ δοκιμάζοντας τα νεύρα του Ζουτ αλλά το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να φτάσει και αυτή σ' ένα δοκάρι, με τον Τόρες στο 86'. Η παράταση ήταν πλέον αναπόφευκτη.

Στον έξτρα χρόνο οι γηπεδούχοι δεν το λυπήθηκαν το πράγμα. Και κατοχή είχαν και μεγάλη πίεση προς την αντίπαλη εστία κόντρα σ' ένα μάλλον φοβισμένο αντίπαλο αλλά τους έλειψε η καλή τελική πάσα. Γι' αυτό άλλωστε αν εξαιρέσει κανείς το καλό σουτ του Γκριεζμάν στο 103' δεν προέκυψε κάτι άλλο αξιομνημόνευτο στο πρώτο μέρος. Με την κούραση που είχε πια καταβάλλει τους πάντες, δεν ήταν απορίας άξιον πως τελικά αυτό το παιχνίδι δεν ξέφυγε από το 0-0.

FT - VIDEO(Champions League): Atlético de Madrid 0-0 PSV [8-7] pen.Penalties [HD]

Δημοσιεύτηκε από allfootygoals.com στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Η σειρά των πέναλτι

Φαν Χίνκελ, 0-1

Γκριεζμάν, 1-1

Γκουαρδάδο, 1-2

Γκάμπι, 2-2

Πρέπερ, 2-3

Κόκε, 3-3

Μπρούμα, 3-4

Σαούλ, 4-4

Μορένο, 4-5

Τόρες, 5-5

Λεστιέν, 5-6

Χιμένες, 6-6

Αριας, 6-7

Φελίπε Λουίς, 7-7

Νάρσικ, δοκάρι

Χουάνφραν, 8-7

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοντίν (89' Λούκας Φερνάντες), Φιλίπε Λουίς, Φερνάντες (56' Τόρες), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (75' Κρενεβίτερ), Γκριεζμάν.

Αϊντχόφεν: Ζουτ, Άριας, Μπρούμα, Ισιμά-Μιρέν, Έκτορ Μορένο, Βίλεμς (75' Μπρένετ), Πρέπερ, Φαν Χίνκελ, Γκουαρδάδο, ντε Γιονγκ, Λοκάντια (87' Λέστιεν).

Keywords
Τυχαία Θέματα