Νταβούτογλου: Η Τουρκία δεν παζαρεύει χρήματα

Ανθρωπιστικό και όχι οικονομικό είναι το ζήτημα που τίθεται ενώπιον Τουρκίας και ΕΕ σε ότι έχει να κάνει με το προσφυγικό. Αυτό διαμήνυσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τούσκ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται να ανέφερε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις κοινές τους δηλώσεις οι οποίες μεταδόθηκαν από τα τουρκικά μέσα ότι στόχος της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές.

Από πλευράς του ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια

του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης της περασμένης Κυριακής.

Today we established a catalogue of issues that we need to address together if we are to reach an agreement by Friday. Hard work ahead.

— Donald Tusk (@eucopresident) 15 Μαρτίου 2016

Ο Τούσκ τόνισε ότι «Δεν μπορούμε να δεχτούμε την τρομοκρατία ως τη νέα τάξη πραγμάτων. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχει συμβεί, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το συνηθίσουμε και εμείς θα την καταπολεμούμε πάντα».

«Το καθήκον μου για τη σύνοδο μας την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι να συγκεντρώσω τα στοιχεία που απαιτούνται για να γίνει αυτή η πρόταση νομικά ορθή, σύμφωνα με την ΕΕ και το διεθνές δίκαιο, πρακτικά εφαρμόσιμη, και φυσικά αποδεκτή από όλα τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και στην Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι εδώ σήμερα στην Άγκυρα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τούσκ.

My deepest condolences to the victims and their families of yet another appalling terrorist attack here in Ankara pic.twitter.com/ApR7rfbLH2

— Donald Tusk (@eucopresident) 15 Μαρτίου 2016

Τούσκ: Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει για την τελική πρόταση

Είναι σαφές ότι υπάρχει ακόμα σκληρή δουλειά να γίνει ανέφερε ο Τούσκ. «Σήμερα έχουμε καταρτίσει κατάλογο των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού αν θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή. Θα φέρω αυτόν τον κατάλογο πίσω στις Βρυξέλλες, μαζί με την εμπιστοσύνη που έχω στην καλή θέληση του πρωθυπουργού Νταβούτογλου», είπε κλείνοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα