Εσωτερικά ζητήματα στα κατεχόμενα απασχολούν τον Τ/κ Τύπο

Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, ο τουρισμός, η ρύπανση του περιβάλλοντος και η ακύρωση της απόφασης «απέλασης» του Τούρκου οδηγού φορτηγού που είχε πέρυσι σκοτώσει τρία πρόσωπα σε δυστύχημα σε επαρχιακό δρόμο, κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης σε περιστατικό κατά το οποίο ημιφορτηγό βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι Αμμοχώστου για ανάσυρση του οποίου χρειάστηκε γερανός, όπως και άλλα εσωτερικά θέματα της επικαιρότητας.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ακόμη και αν ήταν ο γιος του μπαμπά μου» αναφέρεται στην αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του

αρχίατρου στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, Μπουλέντ Ντιζνταρλί ότι από δω και πέρα θα ανακοινώνει τα ονόματα όσων ρυπαίνουν το περιβάλλον (σς: θέμα που απασχολεί συχνά τα τ/κ ΜΜΕ) είτε πετώντας από το αυτοκίνητο τα αποφάγια τους είτε άλλως πως, και θα τους παρακολουθεί μέχρι να επιβληθούν οι αναγκαίες ποινές. Αλλού γράφει ότι ο Σενέρ Ελτζίλ επέκρινε την απόφαση για «απέλαση» στην Τουρκία του Τούρκου οδηγού φορτηγού που είχε προκαλέσει το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο στα κατεχόμενα πέρυσι το φθινόπωρο, λέγοντας ότι αυτή η κίνηση ενθαρρύνει το έγκλημα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μικρό ημιφορτηγό έπεσε χθες στη θάλασσα στο λιμάνι της Αμμοχώστου.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Φτάσαμε τις 900 χιλιάδες τουρίστες» αναφέρεται σε δηλώσεις του «υπουργού τουρισμού» Ατάογλου που είπε ότι η αύξηση των τουριστών σε σχέση με πέρυσι φθάνει στο 30%. Αλλού γράφει ότι δύο άνδρες από την Τουρκία που είχαν έρθει στα κατεχόμενα ως τουρίστες συνελήφθησαν όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο έμεναν γιατί ήταν άδειο, επέστρεψε και τους βρήκε μέσα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Κουρμπάν Μπαϊράμ (Γιορτή των Θυσιών) στην Τουρκία θα διαρκέσει 10 μέρες.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Οι γιατροί του δημοσίου επιμένουν» γράφει ότι οι γιατροί του «δημοσίου» προσφεύγουν στους αρχιάτρους (των «κρατικών» νοσοκομείων) για να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους να περιθάλπουν ιδιωτικά ασθενείς, ενώ αναζητείται φόρμουλα όσον αφορά το θέμα της δεύτερης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ιστορία του Σουάτ Καφαντάρ, από την Τόχνη, και δημοσιεύει την αφήγησή του σε συνέχειες. Αλλού γράφει ότι η τιμή των λεμονιών έφθασε τις 17 ΤΛ (3,2 ευρώ) το κιλό.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ακυρώθηκε η απέλαση» γράφει ότι δεν θα «απελαθεί» τελικά στην Τουρκία ο οδηγός του φορτηγού που είχε προκαλέσει το δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο πέρυσι, ως αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η σχετική απόφαση. Αλλού γράφει ότι ο Τόμας από την Δανία βρήκε τελικά, μέσω αγγελίας στην εφημερίδα, τον Τ/κ πατέρα του που ζει στο Λονδίνο και έμαθε ότι έχει 250 Τ/κ συγγενείς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ημιφορτηγό έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Αμμοχώστου γιατί ο οδηγός το πάρκαρε χωρίς να τραβήξει χειρόφρενο και αυτό ξαφνικά άρχισε να κινείται.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Αναζητείται το κρυφό μυστικό» αναφέρει ότι ο ύποπτος για τη δολοφονία της Ακιλέ Νατζίσοϊ, σύζυγός της Γιασάρ Ακντογάν, οδηγήθηκε χθες στο σπίτι όπου έμεναν για αναπαράσταση των γεγονότων. Η δολοφονία διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στην Κερύνεια. Αλλού αναφέρει ότι αναζητείται φόρμουλα στο θέμα της δεύτερης δουλειάς των γιατρών του «δημοσίου» στον ιδιωτικό τομέα και αυτή θα αφορά τα ιατρικά ραντεβού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χθες οδηγήθηκε ενώπιον «δικαστηρίου» ο πρώτος ύποπτος για την υπόθεση της «αρχής τηλεπικοινωνιών» και τη ζημιά που παρουσίασε ύψους 57.000 ΤΛ (περίπου 15.000 ευρώ) μεταξύ 2012-2016. Πρόκειται για υπάλληλο στο λογιστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα