Απόφαση Ερντογάν: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 3 μήνες

Σε τρίμηνο εκτάκτου ανάγκης έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος την χώρα του. Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Ερντογάν έπειτα από την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου που ακολούθησε τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μέσα σε αυτό το τρίμηνο θα εξαρθρωθούν πλήρως οι πυρήνες που εκπόνησαν το σχέδιο πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δήλωσε. Την περασμένη Παρασκευή σημείωσε, έγινε κάτι ιστορικό: κομμάτι του στρατιωτικού κατεστημένου επιχείρησαν ένα πραξικόπημα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι αυτά τα άτομα ανήκουν στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Συνέντευξη

στο Αλ Τζαζίρα έδωσε ο Ερντογάν - Απο τον γαμπρό του έμαθε τα "μαντάτα"

Από τον γαμπρό του έμαθε για το πραξικόπημα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Άλ Τζαζίρα.

Σε απευθείας συνέντευξή του στον Αλ Τζαζίρα απόψε (20/07), κάνοντας διάλειμμα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είχε πάει για 4-5 μέρες διακοπές στο Μαρμαρίς και για το πραξικόπημα τον ενημέρωσε πρώτος ο γαμπρός του.

"Στην αρχή δεν το πήρα σοβαρά, δεν ήθελα να πιστέψω στις ειδήσεις. Αλλά μετά όταν επιβεβαιώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες και άλλα κανάλια λάβαμε τα αναγκαία μέτρα.

Τότε ήμουν μαζί με τον Υπουργό Ενέργειας. Κάναμε τα αναγκαία βήματα για να φύγουμε από το ξενοδοχείο. Μετά από το Ντάλαμαν ήρθαμε στην Κωνσταντινούπολη. Και στην Κωνσταντινούπολη υπήρχε δύσκολη κατάσταση. Είδαμε τα F16 να κάνουν χαμηλές πτήσεις. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν στους δρόμους. Κάναμε μια γρήγορη αξιολόγηση και κάναμε πρόσθετα βήματα και σύντομα πήραμε τον έλεγχο", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ενημέρωσαν εκείνους που έπρεπε και έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Ζήτησαν από τον λαό να μην ανησυχεί και να βγει στους δρόμους, είπε, προσθέτοντας ότι στους δρόμους βγήκε ο λαός του 52% που ψήφισε την κυβέρνηση. "Δώσαμε απάντηση απέναντι στο πραξικόπημα. Ζητήσαμε από τον λαό να υπερασπιστεί τη δημοκρατία", ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι πραξικοπηματίες είναι μειοψηφία και αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση. "Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να αποφασίζει για την πλειοψηφία", είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα