‘Εργο με σκοπό τη μείωση της βίαιης συμπεριφοράς

Ο Συμβουλευτικός Οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο - Violence in Dating for Youth (VIDA YOUTH), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA2) και έχει ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2016. To Violence in Dating for Youth, είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ εννέα οργανισμών από έξι διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο σκοπό τη μείωση της βίας στις σχέσεις των νέων.

Τι

είναι το έργο VIDA YOUTH;

Το έργο VIDA YOUTH έχει ως στόχο την πρόληψη και μείωση της βίας στις σχέσεις των νέων μέσω: 1) της ενημέρωσης τόσο των νέων όσων και φορέων που ασχολούνται με τους νέους (οργανισμών νεολαίας, δημόσιων φορέων κ.α.) για το συγκεκριμένο πρόβλημα, 2) της ανάπτυξης της αίσθησης της προσωπικής ασφάλειας, που στόχο έχει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των νέων και τέλος 3) της βελτίωσης της ενημέρωσης των νέων και των εμπλεκόμενων φορέων μέσω του τυπικού, μη τυπικού και άτυπου εκπαιδευτικού συστήματος της κάθε χώρας.

Το VIDA YOUTH σκοπό έχει να εμπλέξει τουλάχιστον 400 νέους ηλικίας 14-18 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους επί του θέματος, αλλά και μια πλειάδα εκπαιδευτών που ασχολούνται με τους νέους, όπως εκπαιδευτικούς, youth workers, εκπαιδευτές νεολαίας, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ομάδας στόχου μέσω ατόμων που ασχολούνται με την νεολαία.

Η κοινοπραξία του έργου

Το καινοτόμο αυτό ευρωπαϊκό έργο συντονίζει o οργανισμός TENDER με βάση του την Ανκόνα στην Ιταλία και φέρνει κοντά εταίρους από την Κύπρο (Eurosuccess Consulting), την Πορτογαλία (SOPRO), την Τσεχία (KOMUNIKUJEME OS), την Ισπανία (MAD for Europe) και FUNDACION UNIVERSITARIA SAN ANTONIO, την Ελλάδα (RESPONSIBLE CITIZENS) και τέλος, άλλους οργανισμούς από την Ιταλία (Associazione Sportiva Dilettantistica Best Defense Sol and Associazione Culturale Communia). Αυτή η εύρωστη κοινοπραξία συνδυάζει συμβουλευτικές εταιρείες και κοινωνικούς οργανισμούς, αποσκοπώντας στην καλύτερη δυνατή γεωγραφική κάλυψη σε όλη την Ευρώπη.

Εναρκτήρια συνάντηση στο Μπαρτσέλος, Πορτογαλία

Στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2016 έλαβε χώρα η εναρκτήρια συνάντηση του έργου στην πόλη Μπαρτσέλος στην Πορτογαλία, όπου οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν σε ανάλυση τους σκοπούς, τα παραδοτέα και τις άμεσες ενέργειες του έργου. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με την Δρ. Armandina Soleiro, Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου του Δημαρχείου του Μπαρτσέλος, όπου και συζητήθηκε ο σκοπός του έργου και πώς θα επωφεληθούν οι νέοι άλλα και άλλοι ιθύνοντες από ένα τέτοιου είδους έργο. Τέλος, συζητήθηκε η επικείμενη εκπαιδευτική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες του έργου, η οποία θα διεξαχθεί στην Ανκόνα της Ιταλίας, μεταξύ 13-17 Φεβρουαρίου 2017.

Επικείμενα αποτελέσματα και στόχοι του έργου

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (01/09/2016 – 31/08/2018), καθώς επίσης και μετά το πέρας του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ομάδες-στόχους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία για περαιτέρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο , VIDA YOUTH παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα