Συλλυπητήρια Προέδρου Βουλής για το θάνατο Ραφσαντζανί

Στην τεράστια συμβολή του πρώην Προέδρου του Ιράν Ayatollah Ali Akbar Hashemi Rafsanjani στην πρόοδο και ευημερία της χώρας του αναφέρθηκε σε συλλυπητήρια επιστολή του στον Ιρανό ομόλογό του Ali Ardeshir Larijani ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπρόσωπων Δημήτρης Συλλούρης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο ο Πρόεδρος της Βουλής «απέστειλε σήμερα συλλυπητήρια

επιστολή προς τον Ιρανό ομόλογό του, δρα Ali Ardeshir Larijani, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Μελών της Βουλής και του ιδίου προσωπικά προς την ηγεσία της χώρας, τον ιρανικό λαό και την οικογένεια του εκλιπόντος, Προέδρου του Συμβουλίου Διάκρισης Ωφελιμότητας και πρώην Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ayatollah Ali Akbar Hashemi Rafsanjani».

Προστίθεται ότι υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «τη βαθιά εκτίμηση της οποίας έχαιρε ως πολιτική φυσιογνωμία ο Ayatollah Rafsanjani, που υπηρέτησε τη χώρα και το λαό του από υψηλές θέσεις ευθύνης, περιλαμβανομένης αυτής του Προέδρου της Ισλαμικής Συμβουλευτικής Συνέλευσης του Ιράν».

«Τόνισε δε ότι ο εκλιπών διακρινόταν για τη σοφία του, τη διορατική του ηγεσία, τις εμπεριστατωμένες του γνώσεις για τις διεθνείς σχέσεις και την αποτελεσματική διαχείριση περίπλοκων ζητημάτων», αναφέρεται.

Συμπληρώνεται ότι «ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο Ayatollah Rafsanjani στη σύγχρονη ιστορία του Ιράν χαρακτηρίζεται επίσης από την τεράστια συμβολή του στην πρόοδο και ευημερία της χώρας του».

«Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ιδιαίτερα την τιμή που είχε να συναντήσει το διακεκριμένο Ιρανό αξιωματούχο μόλις προ δύο μηνών, κατά την επίσημή του επίσκεψη στην Τεχεράνη, εκτιμώντας το μεγάλο ενδιαφέρον και τις γνώσεις του για την ιστορία της Κύπρου και το Κυπριακό πρόβλημα», αναφέρεται.

Εξάλλου, ως Προεδρεύων της Δημοκρατίας, ο κ. Συλλούρης υπέγραψε σήμερα το σχετικό βιβλίο συλλυπητηρίων, που ανοίχθηκε στην Πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα