Έρευνα:Άνδρες οι περισσότεροι ειδικοί τεχνολογίας στην Κύπρο

Oι περισσότεροι ειδικοί του τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δικτύων στην Κύπρο είναι άνδρες (88,1% - δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ), ενώ οι γυναίκες πρακτικά υποεκπροσωπούνται. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως έχουν λάβει τριτοβάθμια εκπαίδευση (72,3%) κατατάσσοντας τη χώρα στη τρίτη ανώτερη θέση στην ΕΕ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Εurostat για την απασχόληση στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών επικοινωνιών και δικτύων (ICT) και τα οποία εδόθησαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε

γενικές γραμμές, η Εurostat καταγράφει πως περί τα 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι κατεγράφησαν στον κλάδο το 2014, άνδρες κατά 80%, και εκπροσωπούν το 3,7% των εργαζομένων στην ΕΕ. Παρά την αύξηση στον αριθμό τους όμως, το 40% των μικρών επιχειρήσεων που προσπάθησαν να προσλάβουν κάποιον, είχαν πρωτοφανείς δυσκολία να καλύψουν το κενό.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την ίδια την ύπαρξη τέτοιου εξειδικευμένου προσωπικού καταγράφει η Ελλάδα με 1,3% του συνολικού δυναμικού, τις καλύτερες η Φιλανδία με 6,7% και η Κύπρος βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο, με 2,4%.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα