Eνδείξεις για ύπαρξη 9ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα!

Ενδείξεις για ύπαρξη ενός ακόμα πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, υποστηρίζουν ότι έχουν βρεί οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Το ουράνιο σώμα, ονομάστηκε «Πλανήτης Εννέα» και η μάζα του εκτιμάται πως είναι δέκα φορές μεγαλύτερη απο αυτή της Γης ενώ χρειάζεται περίπου δέκα με είκοσι χιλιάδες χρόνια για να ολοκληρώσει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ήλιο.

Η ανακάλυψη του υποτιθέμενου πλανήτη, έγινε από τους ερευνητές Κώνσταντιν Μπάτιτζιν και Μάικ Μπράουν, οι οποίοι εξήγησαν ότι μία παράλληλη έρευνα που έκαναν, τους βοήθησε να παρατηρήσουν

την ύπαρξή του.

Οι δυο ερευνητές, παρατήρησαν ότι οι τροχιές συγκεκριμένων ουράνιων σωμάτων στη ζώνη Κάιπερ, «συγκλίνουν» στην ίδια κατεύθυνση και μετά από μια σειρά μαθηματικών υπολογισμών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται στη βαρυτική επίδραση ενός «κρυμμένου» πλανήτη.

Σε δηλώσεις του ο αστρονόμος Μάικ Μπράουν, τόνισε πως «Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος που παραμένει εκεί έξω για να το ανακαλύψουμε».

Ο δρ. Μπράουν και οι συνεργάτες του, έχουν αρχίσει την αναζήτηση για την ακριβή τοποθεσία του ένατου πλανήτη ενώ υπογραμμίζει πως ο λόγος που έκανε γνωστή την ανακάλυψη του, είναι για να εμπνεύσει τον κόσμο έτσι ώστε να τον βοηθήσει στην έρευνα του.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν στο twitter για να εκδηλώσουν την χαρά τους στο άκουσμα αυτής της σπουδαίας ανακάλυψης.

#ninthplanet wow... waiting for official confirmation but stoked at the thought. https://t.co/DBYJyOEp73

Paul Major (@paulmajor) January 20, 2016

Like wow! What great misteries still lie within our solar system #PlanetNine https://t.co/hAH763p6SI

— Seyi Oshin (@OshinOluwaseyi) January 20, 2016

.@plutokiller please find #planetnine as soon as you can. I don't want to be on this Earth with Donald Trump and Sarah Palin.

— Seth Parker (@sparkadk) January 21, 2016

A new planet?? AWESOME!! What should this one be named I wonder? Poor Pluto has been replaced. #astronomy #PlanetNine

— Katie (@kstjshin) January 21, 2016

Ha! This is awesome. Poster by @Miquai #PlanetNine pic.twitter.com/cLXi3VCOpb

— Emily Calandrelli (@TheSpaceGal) January 20, 2016

Πηγή: Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα