Έρευνα για το κατά λάθος τηλεφώνημα θα κάνει η Αστυνομία

Διοικητική έρευνα για τη λανθασμένη τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε, ήδη, από την Αστυνομία, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Αστυνομική γκάφα μεγατόνων».

Η Αστυνομία αναφέρει πως διερεύνησε τις πληροφορίες, που τέθηκαν ενώπιον της, με στόχο την αποτροπή οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας.

“Αν και δεν προέκυψε μαρτυρία, για τους πιθανούς στόχους των εκτελεστών, η Αστυνομία στη βάση και άλλων πληροφοριών που αξιολογήθηκαν, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες και έλαβε προληπτικά

μέτρα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως προσθέτει, “αποτελεί παραδεκτό γεγονός ότι, όντως στο στάδιο διαβίβασης πληροφορίας της ΙΝΤΕRPOL έγινε λανθασμένη τηλεφωνική επικοινωνία, για την οποία έχει διεξαχθεί διοικητική έρευνα και κατέδειξε ότι, η εν λόγω επικοινωνία ήταν προϊόν εσφαλμένης αντίληψης και όχι σκόπιμη ενέργεια που ανάγεται σε θέμα διαφθοράς”.

Σε ό,τι αφορά στις "διαρροές υπηρεσιακών εγγράφων, που προκύπτουν μέσα από το σημερινό δημοσίευμα, θεωρούμε ότι αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα υπηρεσιακή συμπεριφορά για την οποία θα οριστεί Αξιωματικός για τη διενέργεια έρευνας των συνθηκών και περιστάσεων διαρροής των υπηρεσιακών εγγράφων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Διερεύνηση από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή

Εξάλλου, μέσω γραπτής του δήλωσης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, είπε, πως το θέμα θα τύχει διερεύνησης από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή στο πλαίσιο της διερεύνησης της όλης υπόθεσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα